to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:32 | 19.03.2014

Πολιτική

Ψήφισαν μετάθεση της χαλάρωσης του ελέγχου "πόθεν έσχες" από το '74 - Διαφωνίες στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ

Ψηφίστηκε η τροπολογία για παράταση στον αναδρομικό έλεγχο πόθεν έσχες


Με 142 ψήφους υπέρ και 93 κατά, καθώς και 10 παρών, η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε μετά από ονομαστική ψηφοφορία την τροπολογία που αλλάζει το πλαίσιο του αναδρομικού ελέγχου των πόθεν έσχες των δημοσίων προσώπων από το 1974 και μετά.

Την τροπολογία υπερψήφισαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, με την εξαίρεση του Απ. Κακλαμάνη που καταψήφισε. Ο Απ. Κακλαμάνης υπήρξε ο εμπνευστής του νόμου που καθιέρωσε τον αναδρομικό έλεγχο και τις προηγούμενες μέρες είχε διατυπώσει έντονη κριτική για την τροπολογία.

Την τροπολογία καταψήφισαν ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε και την ονομαστική ψηφοφορία, οι ΑΝ.ΕΛ., Η ΔΗΜ.ΑΡ. και το ΚΚΕ. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ψήφισαν παρών. Η κριτική επί της τροπολογίας επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στο περιορισμό του χρονικού πλαισίου ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης των υπόχρεων σε δήλωση πόθεν έσχες, όπως και στην ελάφρυνση των ποινών σε περίπτωση διαπίστωσης ανακριβούς δήλωσης. (Αυγή)

-----------------------------------------------

Η τροπολογία, που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τον μεταναστευτικό κώδικα, είχε προκαλέσει όχι μόνο τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος ανέφερε, ότι «υπάρχει χρόνος μέχρι αύριο που θα ψηφιστεί η διάταξη, για να κατατεθούν προτάσεις από όλους ώστε να γίνει καλύτερη και να μην υπάρχει καμία σκιά για τις προθέσεις των κομμάτων».

Διαβάστε ακόμα: Δ. Παπαδημούλης: "Κάτι θέλουν να κουκουλώσουν στον έλεγχο του πόθεν έσχες για τους υπουργούς" 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)