to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:18 | 05.05.2017

Αθλητισμός

Τελικά... κανονικά θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Ο τελικός του Κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ θα διεξαχθεί κανονικά απόψε το βράδυ (06/05, 20:30), αφού οι αρμόδιοι φορείς έδωσαν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις στη ΓΓΑ για ομαλή διεξαγωγή του αγώνα


Παρά την αρχική απόφαση του Γιώργου Βασιλειάδη να αναβάλει τον τελικό Κυπέλλου για λόγους νομιμότητας εξαιτίας του θέματος που προέκυψε με τα εισιτήρια, εντέλει η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κανονικά σήμερα Σάββατο (06/05, 20:30).Το μεσημέρι της Παρασκευής (05/05) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι έδωσαν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις στη ΓΓΑ για ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Παράλληλα, όπως αποκάλυψε κι ο εν αργία δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, το γήπεδο εξασφάλισε κι επίσημα την τυπική άδεια καταλληλότητας. Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των εισιτηρίων, αναμένεται να υπάρχει διπλή ταυτοποίηση έξω απ' το γήπεδο για λόγους ασφαλείας. Συγκεκριμένα, εξαιτίας της έλλειψης τουρνικέ, τα εισιτήρια θα "χτυπηθούν" σε χειροκίνητα σκάνερ που θα βρίσκονται στις εισόδους του σταδίου.

Σε παρέμβασή του στο facebook, ο ΓΓ Αθλητισμού τόνισε:

Από χθες ο Υπουργός Αθλητισμού έχει κάνει τα αυτονόητα. Προσπαθεί να διασφαλίσει τους φιλάθλους και να τηρηθεί ο νόμος. Ποδοσφαιρικός αγώνας με αριθμημένα εισιτήρια. Μα αυτή δεν είναι βασική επιταγή της UEFA για τη διεξαγωγή αγώνων; Και αυτή δική του ευθύνη είναι;

Ισχυρά μέτρα ασφαλείας

 Όσο πλησιάζει η ώρα για τον τελικό, ο Βόλος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ μετατρέπεται σε αστυνομοκρατούμενη πόλη για να τηρηθούν η τάξη και η ασφάλεια σε όλη την περιφέρεια της πρωτεύουσας της Μαγνησίας. Σε πάρα πολλά κεντρικά και μη σημεία του Βόλου, αυτοκίνητα της Αστυνομίας παρακολουθούν και ελέγχουν την κατάσταση, ενώ λεωφορεία των ΜΑΤ και των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, βρίσκονται σε νευραλγικά-κομβικά σημεία. Παράλληλα, κατά ομάδες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιπολούν πεζή στην παραλία και στο εμπορικό κέντρο του Βόλου, αλλά και σε διαδρομές τόσο στον περιφερειακό, αλλά και στη Νέα Ιωνία, που οδηγούν στο "Πανθεσσαλικό Στάδιο".

Οι φίλαθλοι από τις δύο φιναλίστ του τελικού δεν θα επιτραπεί, σύμφωνα με το σχέδιο της Αστυνομίας, να πλησιάσουν στο στάδιο ή να κυκλοφορήσουν στον Βόλο, με εμφανή εμβλήματα της ομάδας που υποστηρίζουν. Η Αστυνομία έχει αποφασίσει, η προσέγγιση φιλάθλων προς το "Πανθεσσαλικό" να γίνει, για μεν τους Θεσσαλονικείς από την είσοδο του Βόλου από τη Λάρισα και στη συνέχεια προς το στάδιο, οι δε της Ένωσης από την είσοδο των Μικροθηβών και μέσω της Νέας Ιωνίας να οδηγηθούν προς το γήπεδο.

Πάντως η ομάδα του ΠΑΟΚ βρίσκεται ήδη στον Βόλο και διαμένει σε ξενοδοχείο των βορείων προαστίων, ενώ η ομάδα της ΑΕΚ σε ξενοδοχείο παραθαλάσσιου προαστίου του Βόλου. Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο δήμος Βόλου, εξέδωσε ανακοίνωση ότι το "Πανθεσσαλικό" αδειοδοτήθηκε και όλα είναι έτοιμα για τον μεγάλο τελικό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)