to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:48 | 18.06.2013

Κοινωνία

Σήμερα και αύριο ψηφίζουμε στην ΕΣΗΕΑ

Με τα μάτια στραμμένα στις εξελίξεις στην ΕΡΤ, σήμερα και αύριο πραγματοποιούνται οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ. Σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από την άγρια επίθεση της κυβέρνησης στην ενημέρωση, μέσω του αιφνιδιαστικού λουκέτου στην ΕΡΤ, αλλά και των ιδιωτών, οι οποίοι σφυροκοπούν το δημοσιογραφικό επάγγελμα εδώ και τρία χρόνια.


Η "Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος" σε αυτή τη συγκυρία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Όπως σημειώνει με ανακοίνωσή της: «Για πρώτη φορά κατά την τριετία του Μνημονίου ένας κλαδικός αγώνας οδήγησε σε ανοιχτή πολιτική κρίση, υπερβαίνοντας τα όρια παρέμβασης των συνδικάτων του Τύπου. Ο λόγος πια ανήκει στην κοινωνία και στις οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις. Κι αυτό το θεωρούμε μια πρώτη σημαντική νίκη».

Οι δημοσιογράφοι σήμερα και αύριο ψηφίζουν σε πέντε κάλπες για διαφορετικά όργανα: 1) το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ, 2) τα Πειθαρχικά Συμβούλια - Α' βάθμιο και Β' βάθμιο, 3) το Μικτό Συμβούλιο - εκπρόσωποι από κάθε μέσο ενημέρωσης, 4) το Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος, 5) την έγκριση του απολογισμού 2012 και προϋπολογισμού 2013.

Για το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατατέθηκαν συνδυασμοί 8 παρατάξεων.

Για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, σε κοινό ψηφοδέλτιο, μεταξύ των υποψηφίων περιλαμβάνονται ο Περικλής Κοροβέσης και ο Γιώργης Μέρμηγκας.

Για το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο μεταξύ των υποψηφίων περιλαμβάνονται η Βέρα Δαμόφλη, η Δέσποινα Μακρινού και η Μιμή Τουφεξή.

Μεταξύ των υποψηφίων για το Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ περιλαμβάνονται ο Δημήτρης Γκιώνης, η Δήμητρα Κουντή, ο Νίκος Μπουρσινός και η Φανή Πετραλιά.

Υποψήφιοι για το Μικτό Συμβούλιο είναι 47 εργαζόμενοι από 40 Μέσα ενημέρωσης και πέντε υποψήφιοι για την εκπροσώπηση των Συνταξιούχων.

Της Α. Νταρζάνου

Πηγή: avgi.gr

Διαβάστε ακόμα: Συσπείρωση Δημοσιογράφων: Οι εκλογές είναι κομμάτι του αγώνα!

Εκλογές 2013: Οι Υποψήφιοι με τη Συσπείρωση Δημοσιογράφων

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)