to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:24 | 04.03.2013

Κοινωνία

Σήμερα η δίκη Κασιδιάρη για ξυλοδαρμό και συνέργεια σε ληστεία

Ραντεβού με τη Δικαιοσύνη έχει το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, που θα δικαστεί για την άγρια επίθεση σε φοιτητή το 2007 στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Ραντεβού έχουν δώσει και τα μέλη της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας "Ποτέ Ξανά", που καλούν σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από το Εφετείο απαιτώντας την καταδίκη των ενόχων.





Το "αγαπημένο παιδί" του νεοναζιστικού κόμματος αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνέργεια σε ληστεία (κακούργημα), απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή, οι δράστες, αφού επιτέθηκαν με μαχαίρια, έκλεψαν την αστυνομική ταυτότητα του νεαρού, τον άφησαν αιμόφυρτο και διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, είχε νοικιαστεί στο όνομα του πρωτοπαλίκαρου του Μιχαλολιάκου.

 

Σημειώνεται ότι τις μέρες εκείνες, γινόταν η "Γιορτή Νεολαίας" της Χρυσής Αυγής στου Ζωγράφου και, σύμφωνα με τις καταγγελίες της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας, η μεταφερόμενη συμμορία που είχε επιτεθεί στον φοιτητή προπαγάνδιζε τη φασιστική εκδήλωση ρίχνοντας τρικάκια της Χρυσής Αυγής και τραμπουκίζοντας νέους με προτίμηση σε όσους είχαν μακριά μαλλιά, φορούσαν σκουλαρίκια κ.λπ.

 

Η δίκη έχει αναβληθεί μέχρι τώρα τρεις φορές. Την πρώτη φορά εισήχθη τον Ιούνιο του 2012 και ο Κασιδιάρης είχε ζητήσει αναβολή. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η δίκη αναβλήθηκε αρχικά λόγω παρέλευσης ωραρίου και στη συνέχεια γιατί στο μεταξύ ο Κασιδιάρης προστατευόταν από τη βουλευτική ασυλία.

 

 

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)