to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:28 | 21.12.2017

Αθλητισμός

Σήμερα η δίκη για τη βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ

Ένας Γερμανό-Ρώσος, ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ, τον περασμένο Απρίλιο, πρόκειται να εμφανιστεί σήμερα σε γερμανικό δικαστήριο, κατηγορούμενος για 28 απειλές απόπειρας δολοφονίας.


 Η γερμανική ομάδα πήγαινε στο γήπεδο του συλλόγου για αγώνα Champions League εναντίον της Μονακό στις 11 Απριλίου, όταν σημειώθηκε έκρηξη, τραυματίζοντας τον Ισπανό αμυντικό Μαρκ Μπαρτρά καθυστερώντας τον αγώνα για μια ημέρα.
 
    Αρχικά, οι γερμανικές αρχές πίστεψαν ότι ισλαμιστές μαχητές βρίσκονταν πίσω από τη βομβιστική επίθεση, αλλά οι εισαγγελείς αργότερα δήλωσαν ότι ο ύποπτος, ήταν, ένας 28χρονος με διπλή υπηκοότητα (γερμανική και ρωσική) που χαρακτηρίστηκε ως Σεργκέι Β.
 
    Η επίθεση έγινε κοντά στο γήπεδο Signal Iduna Park, το μεγαλύτερο στη Γερμανία, που φιλοξεί περισσότερους από 80.000 οπαδούς, οι οποίοι αναβίωσαν  δυσάρεστες αναμνήσεις από τις επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015 που στόχευσαν χώρους διασκέδασης, αλλά και το Stade de France, όπου διεξαγόταν φιλικός αγώνας, ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία.
 
    Η έναρξη της δίκης, γίνεται λίγες ημέρες μετά την επέτειο μιας θανατηφόρου επίθεσης φορτηγού στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, η οποία είχε ως τραγική συνέπεια τον θάνατο 12 ατόμων, θέτοντας το ζήτημα της ασφάλειας στο επίκεντρο των πολιτικών συζητήσεων στη Γερμανία.

    Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο ύποπτος για την βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο της  Ντόρτμουντ, είχε την ελπίδα, πως έτσι θα εξαναγκάσει τη μείωση της τιμή της μετοχής της ομάδας, αποκομίζοντας κέρδη. Είχε αγοράσει μετοχές την ημέρα της επίθεσης, έχοντας το δικαίωμα να πουλήσει σε προκαθορισμένη τιμή. Ωστόσο, οι μετοχές της Ντόρτμουντ σημείωσαν άνοδο μετά την επίθεση κι εφέτος έφτασαν στο +18%. Εκτός από την απόπειρα δολοφονίας, ο εισαγγελέας του Ντόρτμουντ κατηγορεί επίσης τον ύποπτο ότι προκάλεσε σοβαρή σωματική βλάβη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)