to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:22 | 02.05.2018

Κοινωνία

Σήμερα το ΕΣΡ ανακοινώνει τα υπό αδειοδότηση κανάλια

Την Παρασκευή 4 Μαΐου συνεδριάζει το ΣτΕ προκειμένου να αποφασίσει επί των προσφυγών που κατέθεσαν τηλεοπτικοί σταθμοί και ζητούν την αναβολή ή ακύρωση του διαγωνισμού για τις άδειες


Συνεχίζεται σήμερα το πρωί η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με αντικείμενο την έκδοση της «short list» των τηλεοπτικών σταθμών που προκρίνονται, προκειμένου να τους χορηγηθούν νόμιμες άδειες λειτουργίας.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα το πρωί και συνεχίστηκε έως το βράδυ της ίδιας μέρας, χωρίς όμως να ολοκληρωθεί, με ψηφοφορία των μελών επί των φακέλων υποψηφιότητας. Η «short list», σύμφωνα με τον νόμο, υπόκειται στον «έλεγχο» των σταθμών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, οι οποίοι έχουν δικαίωμα να καταθέσουν ενστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση της ολομέλειας του ΕΣΡ θα συνεχιστεί σήμερα με ψηφοφορία των μελών του οργάνου επί όλων των (έξι) υποψηφίων, οι οποίοι έχουν ελεγχθεί σύμφωνα με τον νόμο, για το εάν πληρούν τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις, όπως η διαφάνεια του μετοχικού κεφαλαίου, το πόθεν έσχες των μετόχων, η κεφαλαιακή στήριξη κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι από το ΕΣΡ προκηρύχθηκαν επτά άδειες για τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας γενικού περιεχομένου και εκδήλωσαν ενδιαφέρον έξι ενδιαφερόμενοι: Ειδήσεις Nτοτ Kομ (ΣΚΑΪ), Νέα Τηλεόραση (Star), Alpha Δορυφορική Τηλεόραση (Alpha), Antenna TV (ANT1), Ραδιοτηλεοπτική (Epsilon) και Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε. (υπό σύσταση).

Εν τω μεταξύ μεθαύριο Παρασκευή 4 Μαΐου συνεδριάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να αποφασίσει επί των προσφυγών που κατέθεσαν τηλεοπτικοί σταθμοί και ζητούν την αναβολή ή ακύρωση του διαγωνισμού για τις άδειες.

  - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)