to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:24 | 15.06.2013

Κοινωνία

Σήμερα, Δευτέρα, η εξέταση της προσφυγής της ΠΟΣΠΕΡΤ από το ΣτΕ

Σήμερα, Δευτέρα 17/6, θα συνεχιστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η εξέταση της προσφυγής, που έχει καταθέσει η ΠΟΣΠΕΡΤ και ζητά την ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία καταργείται και η ΕΡΤ και να κριθεί ως αντισυνταγματική. Μετά τη σύσκεψη των τριών κυβερνητικών συνεταίρων η απόφαση.


Ενημέρωση, Δευτέρα 17/6: Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέταση της προσφυγής θα ξεκινήσει μετά τις 5.00 μ.μ.. ενώ «μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και πιθανότατα την Τρίτη» θα αποφασίσει ο πρόεδρος του ΣτΕ εάν υπάρχει ουσιαστική νομική βάση στην αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, ώστε να εκδώσει προσωρινή διαταγή για τη λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης μέχρι τη συζήτηση της κύριας προσφυγής.

Το ιστορικό:

 

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή (14/6) ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, τέθηκε ζήτημα ακρόασης από την πλευρά των εργαζομένων, προκειμένου να δοθεί προσωρινή αναστολή της απόφασης.


Στην προσφυγή η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει ότι η επίμαχη απόφαση προσκρούει στο άρθρο 15 του Συντάγματος που αφορά στους κανόνες λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, στο άρθρο 25 που καθιερώνει τον κανόνα της αρχής της αναλογικότητας, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης μέσω της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης.

Όπως αναφέρεται στην προσφυγή, «η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι παράνομη καθώς δεν υπογράφεται, όπως επιβάλλει η νομοθεσία, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη. Όμως  πάσχει και από αιτιολογία  αφού αναφέρει αόριστα ότι η ΕΡΤ επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς να εξειδικεύει πως επέρχεται η επιβάρυνση αυτή».

Υπενθυμίζουμε ότι η κύρια προσφυγή θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου στις 27 Σεπτεμβρίου.

Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)