to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:17 | 21.06.2016

Διεθνή

Σήμερα αποφασίζει η ΕΕ για παράταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Σήμερα συνεδριάζει η ΕΕ για το αν θα παρατείνει ή όχι τις κυρώσεις της κατά της Ρωσίας ενώ υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες στο εσωτερικό για το πως θα πρέπει να αντιμετωπισεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν.


Το αν θα παρατείνει (ή όχι) για άλλους έξι μήνες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξετάζει σήμερα η ΕΕ. Οι διαφωνίες των Ευρωπαίων για το πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ήδη εμφανείς.

Σύμφωνα με το Reuters, τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το ΝΑΤΟ προχωρά τα σχέδιά του για ανάπτυξη στρατευμάτων στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, οι Ρώσοι αθλητές αποκλείστηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η Μόσχα απειλήθηκε με αποβολή από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, οι αξιωματούχοι στο Βερολίνο άρχισαν να εκφράζουν ανησυχίες πως οι σχέσεις με τη Μόσχα θα μπορούσαν να υποστούν ανεπανόρθωτη ζημιά.

Τις ανησυχίες ενισχύει η αυξανόμενη δυσαρέσκεια με την κυβέρνησης της Ουκρανίας σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ.

Γενικότερα, ορισμένοι Γερμανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να διερωτώνται πόσα μέτωπα μπορεί να πολεμά ταυτόχρονα η Ευρώπη, όταν το μπλοκ αντιμετωπίζει μεγάλες απειλές όπως το Brexit, οι επιθέσεις από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και η προσφυγική κρίση, σημειώνει το πρακτορείο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το χάσμα μεταξύ των κομμάτων του «μεγάλου συνασπισμού» της κυβέρνησης Μέρκελ έχει διευρυνθεί, με τον υπουργό Εξωτερικόν Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ να ζητά μια πιο συμφιλιωτική στάση έναντι της Ρωσίας και μια σταδιακή άρση των κυρώσεων, ενώ το Σαββατοκύριακο δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ κινδυνεύει να προκαλέσει τη Ρωσία με τους στρατιωτικούς ελιγμούς του στην ανατολική Ευρώπη.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ συμμετείχαν σε μεγάλο ρωσικό επενδυτικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αγία Πετρούπολη, επισκέψεις που πριν από έναν χρόνο θα ήταν αδιανόητες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)