to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:18 | 29.08.2017

Πολιτική

Σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των εργαζομένων: Κατατίθεται το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας

Σήμερα, Τρίτη, κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το οποίο περιλαμβάνει «παρεμβάσεις σε τρεις άξονες με θετικό πρόσημο για τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία»


Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος συναντήθηκαν χτες Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 με τους εκπροσώπους των εθνικών κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ).

Σκοπός της συνάντησης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ήταν η ενημέρωση των κοινωνικών εταίρων από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, για το νομοσχέδιο που κατατίθεται αύριο στη Βουλή, και περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε τρεις άξονες με θετικό πρόσημο για τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία:

α) ένα πλέγμα ρυθμίσεων για την ενίσχυση και επέκταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που αφορά την καταπολέμηση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας,

β) ασφαλιστικές διατάξεις για την πληρέστερη εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων,

γ) ρυθμίσεις για την ισότιμη συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρίες, στην πολιτική,  οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.  

«Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου στοχεύουν στο να βελτιώσουν ουσιωδώς πτυχές της καθημερινότητας χιλιάδων εργαζομένων», τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Τα «μυστικά» του νομοσχεδίου, με το οποίο θα ανοίξει η Βουλή μετά τις θερινές διακοπές, παρέθεσε μέσω της συνέντευξής της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Έφη Αχτσιόγλου. Θα πρόκειται, υπογραμμίζει, για ένα νομοσχέδιο που «επιχειρεί να ανταποκριθεί σε δίκαια αιτήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας, του κόσμου της εργασίας και να ενισχύσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των εργαλείων ελέγχου και επιβολής της νομοθεσίας».

 Ταυτόχρονα, η υπουργός Εργασία δημοσιοποιεί μέσω της συνέντευξής της στο Πρακτορείο τα -επικαιροποιημένα- αποτελέσματα των ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού: Από την έναρξη της τουριστικής περιόδου έως τα μέσα Ιουλίου, έγιναν 1.633 έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας συνολικού ύψους περίπου 1.870.000 ευρώ.

Στο πολιτικό «δια ταύτα», «η κυβέρνηση με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υλοποιεί παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των εργαζομένων και αυτό δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί», τονίζει η υπουργός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όταν, στο αντίποδα, η αντιπολίτευση έχει - όπως υποστηρίζει - ένδεια επιχειρημάτων, ενώ την καλεί να απαντήσει «γιατί, κατά τα πολλά χρόνια διακυβέρνησής της, η προστασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων δέχτηκαν τεράστια πλήγματα». Από την άποψη αυτή, «η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου θα είναι αποκαλυπτικές για τη στάση της αντιπολίτευσης», εκτιμά συμπερασματικά η Έφη Αχτσιόγλου.


Αναλυτικά οι αλλαγές, όπως αναφέρονται στο σχετικό ρεπορτάζ του «Κόκκινου»:

Αλλαγές στα εργασιακά και καταπολέμηση αδήλωτης εργασίας

Αναφορικά με τα εργασιακά, με το επίμαχο νομοσχέδιο, προωθούνται διατάξεις «απεγκλωβισμού» των απλήρωτων εργαζόμενων. Συγκεκριμένα, με το ν/σ μειώνεται ο χρόνος αναμονής για την εκδίκαση διαφορών μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι θα έχουν δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής σε δίκες για μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών από τους εργοδότες. Επίσης, γίνεται απαλλαγή του εργαζόμενου από την καταβολή δικαστικού ενσήμου όταν ζητείται η έκδοση διαταγής πληρωμής για δεδουλευμένες αποδοχές, για ποσά μέχρι 20.000 ευρώ.

Με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα στον μισθωτό ο οποίος θεωρήσει τη μη καταβολή του μισθού του ως βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, να προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης εργασίας και να λάβει το επίδομα ανεργίας. Συγκεκριμένα, θα πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις ο μισθωτός να προσκομίσει στον ΟΑΕΔ μαζί με την αίτηση για το επίδομα ανεργίας και την εξώδικη δήλωση την οποία απέστειλε στον εργοδότη σχετικά με την καταγγελία της σύμβασης εργασίας. Επίσης, με την ίδια διαδικασία ο εργαζόμενος θα λαμβάνει το επίδομα ανεργίας εάν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Επιπλέον, θα υπάρχει αυτοματοποιημένο σύστημα (point system) το οποίο θα επιβάλλει στον εργοδότη που παραβιάζει την εργοδοτική νομοθεσία, πρόστιμα και προσωρινό κλείσιμο της επιχείρησης (3-5 ημέρες), που θα εξαρτάται από τη βαρύτητα του παραπτώματος. Για πρώτη φορά εισάγεται ρύθμιση όπου οι επιχειρήσεις που έχουν παραβατική συμπεριφορά θα αποκλείονται από τη δυνατότητα πρόσβασης σε δημόσιο χρήμα. Οι εργοδότες θα έχουν την υποχρέωση να δηλώνουν εκ των προτέρων τις υπερωρίες των εργαζομένων στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», προκειμένου να καταπολεμηθεί η υποδηλωμένη εργασία.

Αλλαγές στις ασφαλιστικές διατάξεις

Αναφορικά με τις ασφαλιστικές διατάξεις οι αλλαγές που προωθούνται, εισάγεται ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι μηχανικοί, οι δικηγόροι και οι γιατροί δεν θα καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, αν δεν ασκούν το επάγγελμα. Πλέον η υποχρέωση της ασφάλισης θα συνδέεται με την έναρξη της επαγγελματικής δραστηριότητας. 

Αλλαγές για τα άτομα με αναπηρία

Με το νομοσχέδιο, εισάγονταιο θεσμικές αλλαγές που αφορούν την αναπηρία έτσι ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη, πλήρης και ισότιμη συμμετοχή στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Για παράδειγμα, αναγνωρίζεται ως επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους η ελληνική νοηματική και ως επίσημη μέθοδος γραφής και ανάγνωσης η ελληνική γραφή Μπράιγ. Επιπλέον, δεν θα γίνεται μείωση της αναπηρικής σύνταξης για τα άτομα με αναπηρία τα οποία πάσχουν από κάποια ψυχική νόσο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)