to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:10 | 24.10.2022

Πολιτική

Σημαντικές τροπολογίες της Αριστεράς - Το Ευρωκοινοβούλιο υπερψηφίζει, η ΝΔ καταψηφίζει

Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημαντικές τροπολογίες της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στην έκθεση για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2023.


Πιο συγκεκριμένα:

Η τροπολογία 1 της Ευρωομάδας της Αριστεράς, που υπερψηφίστηκε με 313 ψήφους υπέρ, 284 κατά και 44 αποχές, υπογραμμίζει ότι «ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να προωθεί τις δημόσιες επενδύσεις στηρίζοντας τους παραγωγικούς και στρατηγικούς τομείς, τις δημόσιες υπηρεσίες, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης με δικαιώματα, την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και των ανισοτήτων, την προστασία του περιβάλλοντος και την πλήρη αξιοποίηση του δυναμικού κάθε χώρας και περιφέρειας, σε συνδυασμό με την επιδίωξη εξωτερικών σχέσεων που βασίζονται στην αλληλεγγύη, τη συνεργασία, τον αμοιβαίο σεβασμό και την προώθηση και διαφύλαξη της ειρήνης».

Η τροπολογία 13, που υπερψηφίστηκε με 341 ψήφους υπέρ, 278 κατά και 19 αποχές,  «ζητεί τα προγράμματα της Ένωσης να επικεντρωθούν σε έργα που προωθούν και στηρίζουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας με δικαιώματα, τους σταθερούς μισθούς και τις σταθερές εργασιακές σχέσεις που υπάγονται σε ρυθμίσεις».

Η τροπολογία 42, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Δ. Παπαδημούλη, Αντιπροέδρου αρμόδιου για την ισότητα των φύλων και τη διαφορετικότητα, και υπερψηφίστηκε με 402 ψήφους υπέρ, 143 κατά και 93 αποχές,  προσθέτει με ρητή αναφορά τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και τα άτομα με αναπηρία στις κοινωνικές ομάδες που γίνονται αποδέκτες έμφυλης και όλων των μορφών βίας και χρήζουν, συνεπώς, προστασίας μέσω του προϋπολογισμού της Ένωσης. Ίδιου περιεχομένου τροπολογία κατέθεσε και η Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών.

Τέλος, η τροπολογία 21, που υπερψηφίστηκε με 327 ψήφους υπέρ, 269 κατά και 44 αποχές, «ζητά από τα θεσμικά και λοιπά όργανα και τους οργανισμούς της Ένωσης να παράσχουν τους αναγκαίους ανθρώπινους πόρους για τη διασφάλιση του σεβασμού της πολυγλωσσίας αυξάνοντας τον αριθμό του προσωπικού που είναι αρμόδιο για τη μετάφραση και τη διερμηνεία», συμβάλλοντας έτσι όχι μόνο στο έργο των Ευρωβουλευτών, αλλά κυρίως στην αύξηση της διαφάνειας, της προσβασιμότητας και της λογοδοσίας έναντι όλων των πολιτών ανεξαρτήτως γλώσσας

Αξίζει να αναφερθεί τέλος πως οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν όλες τις παραπάνω τροπολογίες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)