to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σήμα για την πολιτική και κοινωνική αλλαγή και μια ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση

Σήμερα αναδεικνύεται η σημασία μιας εναλλακτικής προοδευτικής στρατηγικής για την Ευρώπη και τη χώρα μας


Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πραγματοποιείται σε μια συγκυρία πολλαπλής κρίσης, γεωπολιτικών και οικονομικών ανακατατάξεων. Με την κρίση της πανδημίας υπέστη καίριο πλήγμα το νεοφιλελεύθερο αφήγημα και αναδείχθηκε η σημασία του ΕΣΥ, του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων πολιτικών. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι κίνδυνοι που πυροδοτεί και οι μεγάλες γεωπολιτικές, ενεργειακές και οικονομικές συνέπειες αναδεικνύουν την ανάγκη στρατηγικής αυτονομίας της Ε.Ε. και, ταυτόχρονα, οδηγούν σε ανάσχεση της παγκοσμιοποίησης και αναθεώρηση των ενεργειακών και οικονομικών στρατηγικών.

Σήμερα αναδεικνύεται η σημασία μιας εναλλακτικής προοδευτικής στρατηγικής για την Ευρώπη και τη χώρα μας. Οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αποτυπώνουν ολοκληρωμένη πρόταση για την ενίσχυση των εργαζομένων και του κοινωνικού κράτους, τη μείωση των ανισοτήτων, τον μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την ενίσχυση της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων. Απαντούν στην απόγνωση, την ανασφάλεια και τη φτωχοποίηση που αντιμετωπίζει η κοινωνία εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας και των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στο συνέδριό μας ολοκληρώνεται η συλλογική προσπάθεια για τη διεύρυνση, την ενεργό παρουσία στους μαζικούς χώρους και στα κινήματα και την ανασυγκρότηση. Επιδίωξή μας είναι να συνδιαμορφώσουμε ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, ριζοσπαστικό και δημοκρατικό. Ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς, που αποτελεί στη χώρα μας τον κορμό του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, είναι ισχυρή δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη και εκφράζει τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ένα κόμμα που στοχάζεται, λειτουργεί και αγωνίζεται συλλογικά και είναι ριζωμένο στην κοινωνία. Σε αυτήν την κατεύθυνση στοχεύουν οι προτάσεις των καταστατικών αλλαγών για την ενίσχυση της δημοκρατικής συλλογικής λειτουργίας, την ποσόστωση εκπροσώπησης φύλου 50% στα όργανα και την ενίσχυση του ρόλου και της συμμετοχής των μελών στις πολιτικές αποφάσεις και στην ανάδειξη της συλλογικής ηγεσίας του κόμματος. Το συνέδριο θα σηματοδοτήσει τη νικηφόρα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις εκλογές, για την πολιτική και κοινωνική αλλαγή και μια ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)