to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 30.06.2014

πηγή: naftemporiki.gr

Διεθνή

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Υπέρ της αναγνώρισης της συμβίωσης ομοφυλόφιλων

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τάσσεται υπέρ της νομικής αναγνώρισης των συμβιώσεων ομοφυλόφιλων ζευγαριών, αν και οι απόψεις στην Κεντροδεξιά της χώρας του για το θέμα διίστανται.


«Η μάχη για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, σε μια σύγχρονη και δημοκρατική χώρα, θα πρέπει να είναι μια προσπάθεια την οποία όλοι δεσμεύονται να στηρίξουν», ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του.

«Ως φιλελεύθερος πολιτικός, θεωρώ ότι με μια ευρεία και ανοικτή διαδικασία διαλόγου μπορούμε να φτάσουμε σε ένα λογικό αποτέλεσμα, δίκαιο και πολιτισμένο», πρόσθεσε ο κ. Μπερλουσκόνι.

Ο ιταλικός Τύπος αποδίδει αυτή τη στροφή του πρώην πρωθυπουργού στη νέα του σύντροφο Φραντσέσκα Πασκάλε, η οποία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ζητήσει να εγγραφεί στην ιταλική οργάνωση διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, Arci gay.

Οι απόψεις των στελεχών του κόμματος του κ. Μπερλουσκόνι διίστανται, ενώ η τοποθέτησή του θα συζητηθεί σε κομματική συνεδρίαση της Forza Italia την ερχόμενη Πέμπτη

Η πρώην υπουργός Τουρισμού Μικέλα Μπραμπίλα στηρίζει ανεπιφύλακτα τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό στην τοποθέτησή του για τη συμβίωση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Ωστόσο, ο πρώην ακροδεξιός και πρώην πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Forza Italia στην Bουλή Μαουρίτσιο Γκασπάρι δεν βρήκε ελκυστική την τοποθέτηση του κ. Μπερλουσκόνι και δήλωσε σαφώς ότι δεν θα δεχθεί ποτέ την θέσπιση των γάμων ομοφυλόφιλων.

 «Οι δηλώσεις του κ. Μπερλουσκόνι υπέρ των ομοφυλόφιλων οφείλονται και στην προσωπική του πορεία, στα δυο διαζύγια και στην σχέση του με την 29χρονη Φραντσέσκα Πασκάλε», σχολίασε το ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τον Σεπτέμβριο θα καταθέσει στη Βουλή νόμο για την πλήρη αναγνώριση των συμβιώσεων των ομοφυλόφιλων, ισότιμη με τον γάμο, αλλά χωρίς το δικαίωμα στην υιοθεσία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)