to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:56 | 14.10.2021

Πολιτική

«Σιγή ιχθύος» από την Ν. Κεραμέως για τις εικόνες ντροπής σε σχολεία και πανεπιστήμια

Δεν φαίνεται να «ακούμπησαν» την υπ. Παιδείας οι πλημμύρες σε νηπιαγωγεία, σχολεία και πανεπιστήμια, αφού συνεχίζει να μην παίρνει θέση για το εν λόγω ζήτημα - Στο έλεος του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη η δημόσια εκπαίδευση


«Σιγή ιχθύος» διατηρεί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε σχολικά συγκροτήματα λόγω της κακοκαιρίας, εφαρμόζοντας την τακτική του «Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα». 

Συγκεκριμένα, τα βίντεο και οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου φανερώνουν την εγκατάλειψη που βιώνουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, αφήνοντας τους δασκάλους να μετατρέπονται σε «ναυαγοσώστες» προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους μαθητές από τις τάξεις - κοντέινερ. 

Η σφοδρή κακοκαιρία «Μπάλλος» έχει μετατρέψει τους δρόμους της Αθήνας σε ποτάμια, η βροχή έχει καταφέρει να εισχωρήσει μέσα σε αίθουσες νηπιαγωγείων και πανεπιστημίων και η υπουργός Παιδείας δεν τολμά να δώσει εξηγήσεις για τις ευθύνες που της αναλογούν για τα τραγικά αυτά γεγονότα. Νηπιαγωγεία, σχολεία και πανεπιστήμια έχουν μείνει εντελώς ανοχύρωτα στο έλεος του «επιτελικού κράτους» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το οποίο για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ανίκανο να καταστήσει ασφαλείς τους πολίτες. 

Αντίθετα, αυτό που φαίνεται να απασχολεί περισσότερο την ηγεσία του υπ. Παιδείας είναι ο «πόλεμος» απέναντι σε εκπαιδευτική και πανεπιστημιακή κοινότητα. Αυτό αποδεικνύεται από την αγωγή της ίδιας της υπουργού σε εκπαιδευτικούς που είχαν κηρύξει απεργία ενάντια στην εξοντωτική αξιολόγηση, από την σπατάλη 30 εκατομμυρίων ευρώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία, από τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς που υπάρχουν ακόμα σε σχολεία, από την απαξίωση για την φοιτητική μέριμνα. Ειναι σαφές ότι η δημόσια εκπαίδευση αφήνεται στην μοίρα της με ξεκάθαρη ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Η Ν. Κεραμέως σήμερα, ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, αποφάσισε να ασχοληθεί μόνο με τις ψηφιακές ακαδημαϊκές ταυτότητες, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι «σφυρίζει αδιάφορα» μπροστά στις ανάγκες μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)