to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 13.02.2020

Πολιτική

Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση για τη συμπλοκή αστυνομικών και μπράβων νυκτερινού κέντρου

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε την Πέμπτη 13/2 ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη


Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη «αναφορικά με την ενδεχόμενη εμπλοκή ειδικών φρουρών σε σοβαρό επεισόδιο και την άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει σε σχετικά ερωτήματα».

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα για το περιστατικό της συμπλοκής ειδικών φρουρών που περιγράφεται με τίτλους, όπως: «Απίστευτο: Μπράβοι νυκτερινού κέντρου έδειραν αστυνομικούς». Επίσης, στηλιτεύει τη σιωπή, μέχρι αυτήν την ώρα, της κυβέρνησης, η οποία «έχει υποχρέωση να απαντήσει σε συγκεκριμένα και δημόσια διατυπωμένα ερωτήματα, είτε για να διαψεύσει είτε για να επιβεβαιώσει τα σχετικά δημοσιεύματα».

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το in.gr, σοβαρό περιστατικό συμπλοκής αστυνομικών εκτός υπηρεσίας, με φρουρούς νυχτερινού κέντρου στο κέντρο της Αθήνας, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών, την αρπαγή ενός υπηρεσιακού όπλου ενώ φαίνεται να υπήρξαν και πυροβολισμοί, πιθανόν από τους αστυνομικούς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβάν σημειώθηκε προ πέντε ημερών, έξω από νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι, όταν δύο νέοι ειδικοί φρουροί που μόλις είχαν ενταχθεί σε ομάδες περιπολιών, ήλθαν σε προστριβή με θαμώνες και υπεύθυνους του νυκτερινού κέντρο.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης του Γιάννη Ραγκούση:

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2020

Επίκαιρη ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Αναφορικά με την ενδεχόμενη εμπλοκή ειδικών φρουρών σε σοβαρό επεισόδιο και την άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει σε σχετικά ερωτήματα».

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, προ πέντε ημερών ενδεχομένως έλαβε χώρα σοβαρό περιστατικό συμπλοκής δύο ειδικών φρουρών σε νυκτερινό κέντρο στην περιοχή Γκάζι της Αθήνας.

Επειδή για το ανωτέρω σοβαρό περιστατικό ουδεμία ανακοίνωση έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επειδή με τη συμπεριφορά της αυτή η κυβέρνηση παραβιάζει κατάφωρα μία από τις θεμελιώδεις συνταγματικές της υποχρεώσεις, που σχετίζονται με την πληροφόρηση και τη διαφάνεια.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Αληθεύουν τα δημοσιεύματα για το περιστατικό της συμπλοκής των εν λόγω ειδικών φρουρών που περιγράφεται με τίτλους, όπως για παράδειγμα: «Απίστευτο: Μπράβοι νυκτερινού κέντρου έδειραν αστυνομικούς»;

2. Γιατί δεν έχει ακόμη απαντήσει η κυβέρνηση, όπως έχει υποχρέωση, σε συγκεκριμένα και δημόσια διατυπωμένα ερωτήματά μας, είτε για να διαψεύσει είτε για να επιβεβαιώσει τα σχετικά δημοσιεύματα;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)