to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σιγή ιχθύος από την Κομισιόν για το ακρυλαμίδιο στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν προτίθεται να δημοσιοποιήσει τα ονόματα μεμονωμένων εταιρειών στις οποίες διαπιστώνεται υπέρβαση των ενδεικτικών τιμών σε ακρυλαμίδια, ενώ δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση ως προς το εάν θα συμπεριλάβει τα ακρυλαμίδια στις επικίνδυνες χημικές ουσίες.


Αντί αυτού, αρκείται να δηλώσει ότι θα αξιολογήσει έως το τέλος του 2012 τα αποτελέσματα των ερευνών που διενεργεί στα κράτη μέλη προκειμένου να αποφασίσει αν είναι αναγκαία η λήψη άλλων ενδεικνυόμενων μέτρων. Τα παραπάνω προκύπτουν από απάντηση του Επιτρόπου για την Ασφάλεια των Τροφίμων κ. Ντάλι σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή. 
 
Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση ο Νίκος Χουντής προς την Επιτροπή ανέφερε ότι τα ακρυλαμίδια που παράγονται σε τρόφιμα κατά το μαγείρεμά τους σε υψηλές θερμοκρασίες, είναι χημικές ουσίες που έχουν ενοχοποιηθεί για τον κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου σε περίπτωση που υπάρχει μακροχρόνια κατανάλωση. Ταυτόχρονα επισήμαινε ότι σε 13 προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης, από τσιπς έως στιγμιαίο καφέ και μπισκότα, εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις ακρυλαμιδίου.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)