to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:45 | 26.03.2018

Πολιτική

Σιγά τον πολυέλαιο... «Μαύρο» στην Κεντρική Μακεδονία

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν η κρίσιμη Ευρωτουρκική Σύνοδος στη Βάρνα και η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η αφρικανική σκόνη που έχει σκεπάσει πολλές περιοχές της χώρας, η τραγωδία από την πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο της Σιβηρίας, οι αντικειμενικές των ακινήτων, η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League, η υπόθεση Σκριπάλ και το μπαράζ απελάσεων Ρώσων διπλωματών απο ΗΠΑ και χώρες της Ε.Ε., η σύλληψη Πουτζντεμόν στη Γερμανία, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο... Τα όσα σημαντικά ειπώθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του Περιφερειακού Συνεδρίου της Κεντρικής Μακεδονίας κρίθηκαν άνευ ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

Κεντρική Μακεδονία, πόλος ανάπτυξης και συνεργασίας: Η πρώτη ημέρα του Περιφερειακού Συνεδρίου

Το συνέδριο που ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, είναι το ενδέκατο που πραγματοποιείται στον κύκλο των περιφερειακών συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021». (αναλυτικά)


 

Γ. Δραγασάκης: Επιλογή της κυβέρνησης είναι η καθαρή έξοδος τώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία

Η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο 11ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Κεντρική Μακεδονία. (αναλυτικά)


 

Αλ. Χαρίτσης: Στόχος μας να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας

«Η ανάκαμψη της οικονομίας έχει για πρώτη φορά κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά, καθώς η ανάπτυξη βασίζεται στις εξαγωγές, στην παραγωγική δραστηριότητα καθώς και τις ιδιωτικές επενδύσεις» δήλωσε κατά την ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο της συνεδρίας για την αναπτυξιακή πολιτική, τα χρηματοδοτικά μέσα και την δημόσια περιουσία, στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας. (αναλυτικά)


 

Οι έπαινοι Τζιτζικώστα στην κυβέρνηση και τον Αλ. Χαρίτση

«Αν είχαμε περισσότερους Χαρίτσηδες δεν θα είχε φτάσει η Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση», τόνισε ο Απ. Τζιτζικώστας στη διάρκεια της συνεδρίας για την «Αναπτυξιακή Πολιτική, Χρηματοδοτικά Μέσα και Δημόσια Περιουσία», στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Κεντρική Μακεδονία. (αναλυτικά)

 


 

Yπερδιπλάσιο του στόχου το πρωτογενές πλεόνασμα το πρώτο δίμηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2018, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.542 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για πλεόνασμα 98 εκατ. ευρώ που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2018. (αναλυτικά)


 

Επαναξέταση των κρίσιμων διατάξεων στο νομοσχέδιο για τα αδέσποτα θα ζητήσει το Μαξίμου

Την επανεξέταση όλων των κρίσιμων διατάξεων του νομοσχεδίου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα αναμένεται να ζητήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Μέγαρο Μάξιμου μετά τις αντιδράσεις και καταγγελίες των φιλοζωικών οργανώσεων, φορέων και φιλόζωων πολιτών. (αναλυτικά)


 

Μειώθηκε κατά 2,9 δισ. ευρώ η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα το Φεβρουάριο

Μειώθηκε περαιτέρω το Φεβρουάριο η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα, ήτοι απο τον Μηχανισμό Εκτακτης Ρευστότητας (ELA) και την απευθείας χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, στα 26,2 δισ.ευρω από 29,1 δισ.ευρω που ήταν στο τέλος Ιανουαρίου. (αναλυτικά)


 

Αλ. Τσίπρας: Ένας μεγάλος «ΦιλόΔημος» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον πολίτη 

Συνολικά 740 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έχουν εξασφαλιστεί για το 2018, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα, προμήθειες και υπηρεσίες των δήμων. (αναλυτικά)


 

«Οι επιθέσεις σε ΚΕΕΡΦΑ και ΣΕΚ αποκαλύπτουν για μια ακόμα φορά το χυδαίο και απεχθές πρόσωπο του ναζισμού»

«Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, αλλά και να διερευνήσουν τις καταγγελίες για αδράνεια των αστυνομικών δυνάμεων στο συγκεκριμένο περιστατικό», αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις εναντίον μελών της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ. (αναλυτικά)


 

Αυξάνονται οι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα υπάρξουν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για τον ακριβή αριθμό και το σύστημα προσλήψεων θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο. (αναλυτικά)


 

«Το πάρτι στην υγεία είχε πολλούς συμμετέχοντες, αλλά λίγους οργανωτές»

«Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη διερεύνηση των ευθυνών αυτών που οργάνωσαν έχοντας είτε πολιτικό ρόλο είτε υπηρεσιακό, είτε διοικητικό στο σύστημα υγεία» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. (αναλυτικά)


 

«Την άλλη εβδομάδα στις δουλειές τους» 8.800 μόνιμοι στους Δήμους

Εντός της εβδομάδας αναρτώνται από το ΑΣΕΠ οι προσωρινοί πίνακες και 8.800 εργαζόμενοι θα πρέπει να παρουσιαστούν άμεσα στους Δήμους για να αναλάβουν πλέον τις μόνιμες θέσεις τους, βάζοντας τέλος στο καθεστώς ομηρίας μέσω των συμβάσεων, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. (αναλυτικά)


 

Στη Βουλή διαβίβασε η Εισαγγελία Διαφθοράς τα νέα στοιχεία για το σκάνδαλο με τα αντιϊκά φάρμακα

Στην αρμοδιότητα της Βουλής τέθηκαν τα στοιχεία για ακόμη μία υπόθεση αγοράς φαρμάκων μετά τον φάκελο που διαβίβασε η Εισαγγελία Διαφθοράς, αφού συσχέτισε δύο δικογραφίες σχετικά με προμήθειες του υπουργείου Υγείας. (αναλυτικά)


 

Σε άλλες έξι Περιφέρειες από σήμερα το «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»

Αρχίζει, από σήμερα, η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» για τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης. (αναλυτικά)


 

Με νομοθετική ρύθμιση θα απαντήσει η κυβέρνηση στην απόφαση του ΣτΕ για τους αθλητές

Την απόφαση της κυβέρνησης να λύσει νομοθετικά το ζήτημα που προέκυψε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματική την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους έκανε γνωστή, μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 94,6», ο γ.γ. Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός. (αναλυτικά)


 

Στη Βουλή το ψευδές ρεπορτάζ του Star

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης σχετικά με το ψευδές ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star, που παρουσίασε μια συνέντευξη, μιας... ανύπαρκτης «συζύγου ενός μάχιμου ιπτάμενου της Πολεμικής Αεροπορίας». (αναλυτικά)


 

«Ανευθυνότητα ΝΔ και ΜΜΕ» σχετικά με τις αιτήσεις συνταξιούχων προς τα ασφαλιστικά ταμεία

«Είναι απολύτως ψευδές ότι ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, κάλεσε τους συνταξιούχους να υποβάλουν αιτήσεις στα Ταμεία για την επιστροφή εισφορών», τονίζει το υπουργείο Εργασίας. (αναλυτικά)


 

Ο Αμβρόσιος «ξαναχτυπά» κατά των «Συριζαίων - Ομοφυλόφιλων - Αναρχικών» μετά την έφεση κατά της αθώωσής του

Έφεση άσκησε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγαίου στην απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, η οποία αθώωσε τον μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο από την κατηγορία της δημόσιας υποκίνησης σε βία ή μίσος με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο. (αναλυτικά)


 

Μείωση της εγκληματικότητας σε διάφορες κατηγορίες αδικημάτων το 2017

Μείωση σε κατηγορίες αδικημάτων, που στρέφονται απευθείας στον πολίτη και επηρεάζουν το αίσθημα ασφαλείας, παρουσιάζουν τα στατιστικά στοιχεία και πίνακες για την εγκληματικότητα το 2017, σε σχέση με το 2016, που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. (αναλυτικά)


 

Οκτώ μήνες με αναστολή στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου

Στο επίκεντρο της έρευνας βρέθηκε βίντεο που αναρτήθηκε σε τοπική ιστοσελίδα, το οποίο εμφάνιζε το δήμαρχο να συζητάει με δημότες του Ωραιοκάστρου σχετικά με φήμες για την προοπτική εγκατάστασης προσφύγων σε διαμερίσματα συγκεκριμένου εργολάβου στην περιοχή. (αναλυτικά)


 

Σύντομα σε λειτουργία δύο νέες δομές ΤΟΜΥ στη δυτική Θεσσαλονίκη

Το ορόσημο λειτουργίας εκατό δομών Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤοΜΥ) σε όλη τη χώρα θα αγγίξει μέχρι τον Μάιο το υπουργείο Υγείας, με έμφαση στις περιοχές με την μεγαλύτερη ανάγκη. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)