to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σιγά μην ζητήσουμε και συγγνώμη

Η αφήγηση των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, όσες φορές και να επαναλαμβάνεται, δεν παύει να είναι ένας σωρός από τερατώδη ψέματα ενός αδίστακτου μηχανισμού


Η Νέα Δημοκρατία βλέπει ότι χάνει. Και αναζητά σανίδα σωτηρίας. Και την αναζητά στην ανασύσταση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Αυτό το κάνει για τρεις λόγους. Πρώτον, για να πιέσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Δεύτερον, για να παίξει το χαρτί «σταθερότητα ή χάος». Και τρίτον, γιατί δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει. Οι επιδόσεις της σε όλα τα πεδία είναι απογοητευτικές.

Η απόπειρα αναβίωσης του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου ξεκίνησε με την προβολή του Βαρουφάκη ως μπαμπούλα και συνεχίζεται με το δημοψήφισμα. Ο Μητσοτάκης επιχειρεί να πείσει το εκλογικό ακροατήριο ότι ο ίδιος εκπροσωπεί τη σταθερότητα, βάζοντας απέναντί του το χάος και τις περιπέτειες που θα μας οδηγήσει ο Τσίπρας «όπως το 2015». Ορθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απάντησε αποστομωτικά, με τη γλώσσα των αριθμών, τι παρέλαβε και τι παρέδωσε. Και πρέπει να υπερασπίζεται και τον αγώνα που έκανε στη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015, και το δημοψήφισμα, και τη συμφωνία που έφερε, και να υπενθυμίζει ότι την έθεσε στη δοκιμασία της κάλπης και ξανακέρδισε τις εκλογές τον ίδιο Σεπτέμβριο.

Η αφήγηση των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., όσες φορές και να επαναλαμβάνεται, δεν παύει να είναι ένας σωρός από τερατώδη ψέματα ενός αδίστακτου μηχανισμού που είδε το 2015 να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του και δεν θέλει να διακινδυνεύσει να ξαναχάσει την κουτάλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απολογείται για ό,τι δεν κατάφερε ή ό,τι έκανε στραβά στις εργαζόμενες τάξεις, στην εργατική τάξη και τη μεσαία, όχι στη Δεξιά, τη διαπλοκή και στα παπαγαλάκια τους. Αρκεί να φανταστεί κανείς να μην κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015-2019 και να πηγαίναμε στην πανδημία με ιδιωτικοποιημένο το ΕΣΥ.  Ή να μπαίναμε στη σημερινή αύξηση επιτοκίων δανεισμού εν μέσω κρίσης, χωρίς ρυθμισμένο χρέος και χωρίς τα 37 δισ.

Τα σύννεφα στον ορίζοντα πυκνώνουν, έρχονται δύσκολες μέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα κληθεί και πάλι να βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά. Και θα το κάνει.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)