to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:42 | 12.10.2017

Πολιτική

Σιγά μην ξέρει το ΔΝΤ καλύτερα από τα κανάλια τι είπε

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων απίστευτη σπέκουλα με τις προθέσεις του ΔΝΤ, η πτήση του πρωθυπουργού με μαχητικό F16, οι πλειστηριασμοί ακινήτων, η Καταλονία...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

ΔΝΤ: Δεν ζητάμε νέα μέτρα από την Ελλάδα - Θέλουμε να τηρούνται οι δεσμεύσεις λέει η Λαγκάρντ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διευκρίνισε, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στην έκθεση του περασμένου καλοκαιριού, ότι δεν ζητά από την ελληνική κυβέρνηση λήψη μέτρων, για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό. (αναλυτικά)


 

Η ΝΔ αδειάζει την Άννα Ασημακοπούλου για τον Παπαουλάκη

Ενώ και η ίδια επιχειρεί να ανασκευάσει τη χθεσινή της ομολογία ότι ο γνωστός για το μαύρο στην ΕΡΤ και τον σκανδαλώδη διαγωνισμό της DIGEA, αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, Νίκος Παπαουλάκης, είναι σύμβουλός της - «Προφανές το ασυμβίβαστο», σημείωναν την Τετάρτη πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής τονίζοντας ότι προβλέπεται πειθαρχική ευθύνη με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. (αναλυτικά)


 

Με αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου θα γίνουν επενδύσεις στην ιατρική κάνναβη

Τέσσερα υπουργεία εμπλέκονται στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που θα δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να καλλιεργούν και επεξεργάζονται φυτά κάνναβης, είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη. Δεν είναι κάτι καινούργιο, όπως σημείωσε, αποδίδοντας την πρόσφατη «φιλολογία» στην προσπάθεια «διαφοροποίησης στους κυβερνητικούς εταίρους». (αναλυτικά)


 

Συνελήφθησαν τρεις, καταζητούνται άλλοι τρεις για τη δολοφονική επίθεση στον Ασπρόπυργο - Το χρονικό της ρατσιστικής βίας

Το τελευταίο περιστατικό στον Ασπρόπυργο είναι ένα από τα δέκα που απασχόλησαν ή ερευνώνται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής, από την αρχή του χρόνου στην Αττική. (αναλυτικά)


 

Εισαγγελική έρευνα για το χυδαίο πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας»

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας» παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξ. Δημητρίου. (αναλυτικά)


 

Προσπάθεια για την εκκαθάριση όλων των εφάπαξ ως τον Ιούνιο

Τις 20.000 μηνιαίως φτάνουν πλέον οι νέες συντάξεις που αποδίδονται, καθώς προσετέθη εμβόλιμη διαδικασία στις αρχές κάθε μήνα, για τις 110.000 εκκρεμούσες αιτήσεις, είπε η γενική γραμματέας κοινωνικής ασφάλισης Στέλλα Βρακά Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. Αντίστοιχη προσπάθεια για τις επικουρικές, αλλά και τα εφάπαξ, που αναμένεται να έχουν εκκαθαριστεί ως τον Ιούνιο του 2018. (αναλυτικά)


 

«Ούτε καν αίτηση» για την επιστροφή αναδρομικών από τον κλάδο υγείας

Δεν χρειάζεται καμία νομική ή διοικητική ενέργεια για την επιστροφή αναδρομικών από τον κλάδο υγείας, από την 1η Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η επιστροφή των χρημάτων. (αναλυτικά)


 

Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.: Δεν έχει γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας μέχρι σήμερα

Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν έχει γίνει με βάση τα στοιχεία της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. υπογράμμισε Στο Κόκκινο και την Αλεξάνδρα Χρηστακάκη, ο νομικός σύμβουλος της οργάνωσης Βίκτωρας Τσιαφούτης. Χαρακτήρισε θετική μια συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών για να μην γίνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και ακινήτων αξίας 300.000 ευρώ. (αναλυτικά)


 

Άμεσες επεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές της Ζακύνθου προϋπολογισμού 1.245.000 ευρώ

Σχέδιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και άμεσων επεμβάσεων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ζακύνθου, ενέταξε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με συνολικό προϋπολογισμό 1.245.000 ευρώ, μετά τη σχετική έγκριση του Αν. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση. (αναλυτικά)


 

Νέες αναρτήσεις δασικών χαρτών στο 17% της χώρας, έως το τέλος του 2017

Υπεγράφη σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, η απόφαση που καθορίζει τις περιοχές που θα υλοποιηθεί η νέα ανάρτηση δασικών χαρτών στο 17% της χώρας, με βάση τις δεσμεύσεις του ΥΠΕΝ για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου των δασικών χαρτών. (αναλυτικά)


 

Απαλλαγή των 17 κατοίκων της Ιερισσού στη δίκη για την Τσικνοπέμπτη της καταστολής

Το δικαστήριο έπαυσε τη δίωξη σε βάρος των 17, λόγω παραγραφής του πλημμεληματικού αδικήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών που τους καταλογίζονταν - Πέντε όμως θα δικαστούν στις 30 Ιανουαρίου 2018 για τις υπόλοιπες κατηγορίες (αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση σωματικής βλάβης), καθώς δόθηκε αναβολή λόγω απουσίας δυο μαρτύρων κατηγορίας. (αναλυτικά)


 

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν περισσότερα από 400 λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Μέχρι το τέλος του μήνα θα τεθεί σε λειτουργία το νέο λογισμικό των εκδοτικών μηχανημάτων εντός των λεωφορείων του ΟΑΣΘ , όπως δήλωσε Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4 ο πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς, μετά και την δημοσίευση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θέτει τέλος στην προαύξηση των εισιτηρίων που εκδίδονται εντός των λεωφορείων. (αναλυτικά)


 

To Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων αναφέρθηκε αδρομερώς στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων τονίζοντας ότι από το έργο αυτό επιδιώκεται ταυτόχρονα η ένταξη της διάστασης του φύλου σε όλες τις πολιτικές και η εφαρμογή ειδικών μέτρων ή και θετικών δράσεων για την πρόληψη, εξάλειψη και θεραπεία των έμφυλων ανισοτήτων. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)