to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σιγά μην κλάψω για το Σημιτιστάν

Δεν αρκεί -όσο επιθυμητή και αν είναι- η συγγνώμη του Κ. Σημίτη... για να σπάσει το απόστημα...


Δεν θα κλάψω για τον Γιάννο. Δεν με νοιάζει πώς είναι στη φυλακή, ούτε πώς περνάει τις ώρες του. Δεν με νοιάζει τι έφαγε, πότε θα δει τη σύζυγό του και ποιες ώρες προαυλίζεται. Αυτές ήταν μόνο μερικές από τις άχρηστες πληροφορίες που μετέδωσαν όλα τα ΜΜΕ ανεξαιρέτως συσκοτίζοντας το βαρύ κατηγορητήριο και αποκρύπτοντας το βαρύ παρελθόν του. Ο Γιάννος Παπαντωνίου ήταν ένας άξιος εκφραστής του "εκσυγχρονισμού" του Κώστα Σημίτη, τον οποίο συντονισμένα τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. έσπευσαν να προστατέψουν.

Εκτός από κάτι σκόρπιες κουβέντες αυτοκριτικής και το περιβόητο "εμείς κριθήκαμε", πότε έγινε σοβαρή αυτοκριτική από το ΠΑΣΟΚ; Πριν ή μετά την απουσία της κ. Γεννηματά από τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Παπαντωνίου, καλύπτοντας τον κ. Σημίτη"; Πριν ή μετά το "δόγμα Πολάκη" υιοθετώντας τη γραμμή του ίδιου του Παπαντωνίου οδεύοντας προς τη φυλακή;

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. αμέσως δήλωσε "όλα στο φως", μόνο που κόλλησε στο πλάι την "εργαλειοποίηση" (πάντα θαύμαζα τη λογοπλαστική ικανότητα του ΠΑΣΟΚ παραλλάσσοντας όχι πολύ, αλλά όσο ακριβώς χρειάζεται τις έννοιες) και αμέσως μετά ένα γιγάντιο "αλλά" συμψηφισμού μιας απόφασης της Δικαιοσύνης την ώρα της εφαρμογής της με μια καταγγελία αποχωρήσαντος υπουργού.

Το να απολογείται το σύγχρονο ΠΑΣΟΚ -μετά από τόσα ονόματα που άλλαξε για να αποφύγει τη ρετσινιά των "μαύρων ταμείων" και της διαφθοράς- με το αφήγημα περί "καλού και κακού" ΠΑΣΟΚ ξεπερνά τα όρια της υποκρισίας. Συνιστά δε μια ακόμη συνεισφορά του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην προσπάθεια δαιμονοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ που επιμελείται σταθερά η Ν.Δ. επί 3,5 χρόνια. Αποτελεί ένα ακόμα πρόσημο στην πολυπόθητη εξίσωση, που θα διαγράψει το "ηθικό πλεονέκτημα" της Αριστεράς μια για πάντα.

Σε θέση άμυνας, το παλαιό πολιτικό καθεστώς Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. ανταπαντούν με το εύρημα περί Σόρος που αφειδώς τους χάρισαν υπουργοί της κυβέρνησης μαρτυρώντας έναν ύποπτο πανικό. Ταυτόχρονα μια προσπάθεια διάσωσης του ίδιου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και της κ. Γεννηματά βρισκόταν σε εξέλιξη και το δόγμα περί "μεμονωμένων περιστατικών" τέθηκε σε λειτουργία ξεπλένοντας τις πολιτικές που έφεραν τη χώρα σε χρεοκοπία, καταστρέφοντας τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων και ξεπουλώντας δημόσιες υποδομές και αγαθά. Πολιτικές που έθεσαν τα Μνημόνια πάνω από το σύνταγμα και εγκαθίδρυσαν μια βαριά λιτότητα ως μέλλον της χώρας.

Τα "μεμονωμένα περιστατικά" του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχουν ονοματεπώνυμα γνωστά και καταδίκες. Όμως, με το να λειτουργούν τα ονόματα αυτά ως αποδιοπομπαίοι τράγοι, ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα που τα δημιούργησε και τα εξέθρεψε, κρίνεται άμοιρο ευθυνών.

Συγκεκριμένες πολιτικές οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και η καταδίκη τους είναι εκ των ων ουκ άνευ, γιατί ο κίνδυνος να ξανασερβιριστούν ως «νέες» συνταγές επιτυχίας είναι ορατός, ειδικά αν οι «αμετανόητοι» και οι «άριστοι» βρουν ξανά τον δρόμο προς την εξουσία.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)