to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:19 | 08.11.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Σία Αναγνωστοπούλου: Να θυμόμαστε ότι ο Μητσοτάκης έχει την ίδια αντίληψη με τον Βέμπερ για «μη αξιοβίωτα» έθνη

Ας ξέρουν οι Έλληνες τι εστί Βέμπερ, πώς αντιμετώπισε την χώρα μας, την ίδια αντίληψη έχει και ο Κ. Μητσοτάκης, θεωρεί τμήματα του πληθυσμού μη αξιοβίωτα, το ό,τι αυτό μπορεί να αφορά και ολόκληρο το ελληνικό έθνος, ας το σκεφτούμε εμείς οι ίδιοι ως Έλληνες πολίτες, όταν θα πλησιάζουμε στην κάλπη, συνέστησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.


Σχολιάζοντας το χρίσμα που πήρε ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης Μάνφρεντ Βέμπερ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ως υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, η κ. Αναγνωστοπούλου σχολίασε χαρακτηριστικά «ας ξέρουν οι Έλληνες πολίτες τι εστί κύριος Βέμπερ, πώς αντιμετώπισε την χώρα μας την περίοδο της οικονομικής κρίσης, να δουν ότι ο νεοφιλελευθερισμός θεωρεί όχι μόνο κοινωνικές ομάδες αλλά και έθνη ολόκληρα "μη αξιοβίωτα", ότι πρέπει να περιθωριοποιηθούν», αναφερόμενη σε κατά καιρούς δηλώσεις του για την Ελλάδα.

Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που από το Ελσίνκι και το συνέδριο του ΕΛΚ προέβλεψε «εύκολη νίκη» του κ. Βέμπερ στην εσωκομματική διαδικασία, η ίδια σχολίασε: «λυπάμαι να πω ότι την ίδια αντίληψη έχει και ο κ. Μητσοτάκης, θεωρεί ότι τμήματα του πληθυσμού είναι μη αξιοβίωτα. Το ό,τι αυτό μπορεί να αφορά και ολόκληρο το ελληνικό έθνος, ας το σκεφτούμε εμείς οι ίδιοι ως Έλληνες πολίτες, όταν θα πλησιάζουμε στην κάλπη».

Η κ. Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε εκτενώς και στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο, τόσο στην έναρξη νομοθέτησης των θετικών μέτρων που εξαγγέλθηκαν στην ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, όσο και στα οφέλη από την συμφωνία για τον διαχωρισμό των ρόλων Κράτους και Εκκλησίας.

Ακούστε το ηχητικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)