to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:41 | 18.09.2022

Πολιτισμός

Σία Αναγνωστοπούλου: «Κοντά» τα χέρια σας από τα παιδιά που θα βγουν στους δρόμους σήμερα το βράδυ

«Αφήστε λοιπόν τα πανεπιστήμια ελεύθερα, είναι χώροι γνώσης και πολιτισμού. Και «κοντά» τα χέρια σας από τα παιδιά που θα βγουν στους δρόμους σήμερα το βράδυ, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα! Είναι ο δικός τους αγώνας κατά του φασισμού!»


Η δήλωση της βουλευτού Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σίας Αναγνωστοπούλου, για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τα ακραία γεγονότα καταστολής  στο ΑΠΘ:

Εννέα χρόνια από την μέρα που η δημοκρατία ξύπνησε τραυματισμένη, από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του νέου ανθρώπου, καλλιτέχνη, Αντιφασίστα, από τους εγκληματίες νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής, φαίνεται πως οι πληγές ακόμα κακοφορμίζουν στο σώμα της.

Παρακολουθήσεις, σκάνδαλα, αυταρχισμός, προπαγάνδα και μόλις προχθές, απρόκλητες επιθέσεις των ΜΑΤ σε φοιτητές και οικογένειες με μικρά παιδιά στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ, με τη συνεργασία προφανώς του πρύτανη.

Ακραία καταστολή κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής συναυλίας μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου, μόνο σε άλλες σκοτεινές εποχές της ιστορίας αυτού του τόπου, παραπέμπει.

Να πως αντιλαμβάνεται την κοινωνική σταθερότητα και συνοχή, το καθεστώς Μητσοτάκη.

Δεν καταδικάζουμε απλώς την εγκληματική επίθεση, ζητάμε την αυτονόητη επανοικειοποίηση των πανεπιστημίων, από τους φοιτητές τους.

«Γνώση χωρίς ελευθερία είναι απόγνωση» λέει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Γι’ αυτό, με αυτή τη νέα γενιά που αντιστέκεται στη βαρβαρότητα, ο πολιτισμός που εσείς αποδομείτε, θα ανθίζει πάντα και θα δημιουργεί χώρους ελευθερίας.

Όσους εξωτερικούς εχθρούς και υβριδικούς πολέμους και αν εφεύρετε για να βαφτιστείτε αυτόκλητοι εγγυητές μιας δήθεν ασφάλειας, το μέλλον και η ασφάλεια αυτής της χώρας θα είναι η νέα γενιά που τόσο μισείτε.

Αφήστε λοιπόν τα πανεπιστήμια ελεύθερα, είναι χώροι γνώσης και πολιτισμού. Και «κοντά» τα χέρια σας από τα παιδιά που θα βγουν στους δρόμους σήμερα το βράδυ, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα! Είναι ο δικός τους αγώνας κατά του φασισμού!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)