to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:03 | 03.08.2017

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Σία Αναγνωστοπούλου: Κανένας ευρωπαϊκός θεσμός δε μπορεί να παρεμβαίνει στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης

«Το κρίσιμο για μια αριστερή κυβέρνηση είναι πώς θα φτιάξει δομές όπου θα μπορούν όλοι οι άνθρωποι να αναδεικνύουν τα ταλέντα τους» είπε Στο Κόκκινο και στην εκπομπή του Χρυσόστομου Λουκά και της Τζούλυς Τσίγκα, η Σία Αναγνωστοπούλου, με αφορμή το θέμα του σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία, ενώ τόνισε πως κανένας ευρωπαϊκός θεσμός δεν μπορεί να παρεμβαίνει στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αναφορικά με την καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας τόνισε ότι ο κάθε μαθητής έχει δικαίωμα να πάρει τη σημαία, ασχέτως αν έχει καλές επιδόσεις στα μαθήματα. Σημείωσε πάντως ότι η κριτική που θα μπορούσε κάποιος να ασκήσει στην κυβέρνηση είναι «ότι δεν προχωράμε πιο τολμηρά σε θέματα όπως η κατάργηση των παρελάσεων, ενός αναχρονιστικού θεσμού που θα έπρεπε να καταργηθεί». 

Σύμφωνα με την Σία Αναγνωστοπούλου όλη η συζήτηση έπρεπε να επικεντρωθεί στην αριστεία των σχολικών δομών, αλλά – όπως είπε – «η ΝΔ ποντάρει όλα τα χαρτιά σε μια ηθικοπλαστική γλώσσα για να καλύψει τον νεοφιλελευθερισμό της, που περιλαμβάνει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, και «μαθητές-πελάτες» στα σχολεία». Και υπογράμμισε ότι οι «Μένουμε Ευρώπη» είναι ευρωπαϊστές μόνο σε ό,τι υπονομεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Για τον Ανδ. Γεωργίου

«Οι νεοφιλελεύθερες φωνές στην ΕΕ δεν ασχολούνται με την ακροδεξιά απειλή, αλλά εκφράζουν μια «ευρωπαϊκότητα a la cart», μόνο υπέρ των σκληρών κανόνων λιτότητας και όχι των αρχών του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού», τόνισε η Σία Αναγνωστοπούλου σχολιάζοντας τις δηλώσεις των εκπροσώπων της Κομισιόν για την καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου. Αναφερόμενη στην τοποθέτηση της Ανίκα Μπράιτχαρντ, ότι «η ανεξαρτησία των στατιστικών υπηρεσιών που αποτελεί μέρος του μνημονίου, είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τη λειτουργία της ΟΝΕ και πρέπει να προστατεύσουμε την ΕΛΣΤΑΤ»,  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε ότι το ελληνικό Σύνταγμα «επιτάσσει πως η Δημοκρατία βασίζεται στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης». «Κανένας ευρωπαϊκός θεσμός δε μπορεί να παρεμβαίνει σε αποφάσεις της Δικαιοσύνης», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι η κριτική είναι αποδεκτή, όχι όμως και οι παρεμβάσεις. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)