to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:42 | 15.01.2022

Πολιτική

Σία Αναγνωστοπούλου: Είναι τραγικό ο Πρωθυπουργός να ψεύδεται με αυτόν τον τρόπο

«Πρόκειται για αλαζονικές και θα έλεγα άσχημες οι διατυπώσεις του όταν λέει ότι δεν τα πήγαμε καλά στους θανάτους αλλά σώσαμε την οικονομία και τον τουρισμό. Η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αποτυπώνεται σε αυτή την πρόταση»


Η Σία Αναγνωστοπούλου στην εκπομπή «Kontra 24» (14/01/2022)

Καλεσμένη στην εκπομπή “Kontra 24” βρέθηκε χθες Παρασκευή 14/01, η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου.

Αναφορικά με την προχθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού σε τηλεοπτικό σταθμό, η κ. Αναγνωστοπούλου σημείωσε: «Είναι τραγικό ο Πρωθυπουργός να ψεύδεται με αυτόν τον τρόπο. Πρόκειται για αλαζονικές και θα έλεγα άσχημες οι διατυπώσεις του όταν λέει ότι δεν τα πήγαμε καλά στους θανάτους αλλά σώσαμε την οικονομία και τον τουρισμό. Η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αποτυπώνεται σε αυτή την πρόταση. Επίσης τα όσα είπε για τα περιφερειακά νοσοκομεία. Τρίτον, σχετικά με τα pcr test. Ακόμα και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες το έχουν διαψεύσει κατηγορηματικά και έρχεται ο πρωθυπουργός και ψεύδεται. Ακόμη, για την πρόταση 50%+1 στα σχολεία λέει ότι είναι εισήγηση των επιστημόνων. Οι ίδιοι οι επιστήμονες τον διέψευσαν. Και συνέχισε τα ψέματα με τις ΜΕΘ, με τη Μελέτη Τσιόδρα, με τις προσλήψεις γιατρών που δεν έκανε. Υπάρχουν πολλοί γιατροί που περιμένουν για να προσληφθούν. Είπε πράγματα που δεν έπρεπε να ειπωθούν».

Στη συνέχεια η βουλευτής τόνισε: «Ένα από τα κατεξοχήν πεδία αντιπαλότητας ανάμεσα σε δύο κόσμους είναι το ΕΣΥ. Η ΝΔ το είχε δείξει και πριν από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: δεν θέλει να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας. Το έδειξε ξεκάθαρα όμως και με την εγκληματική αδιαφορία της εν μέσω πανδημίας. Γιατί όταν υπουργός της κυβέρνησης έλεγε ότι δεν θα φτιάξουμε ένα πολυτελές ΕΣΥ, καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό είναι πολιτική της ΝΔ, μία σκληρά φιλελεύθερη πολιτική. Η ίδια πολιτική είναι όταν ξεχωρίζουμε τα περιφερειακά νοσοκομεία των μικρότερων πόλεων και σπάμε την αλυσίδα αλληλεγγύης του ΕΣΥ. Για παράδειγμα, τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας δεν θα μπορούσαν τώρα να τα βγάλουν πέρα αν δεν ήταν το Αίγιο. Η συνείδηση που πρέπει να έχουμε ως δημοκράτες πολίτες είναι ότι όταν σπάσει η αλυσίδα αλληλεγγύης του ΕΣΥ δεν μαζεύεται πουθενά. Εδώ λοιπόν συγκρούονται δύο κόσμοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη Δημόσια Υγεία που ξεκινά από την Πρωτοβάθμια Υγεία και την πρόληψη, κάτι που ξεκίνησε και ως κυβέρνηση».

Ερωτηθείσα για το ζήτημα της ακρίβειας η κ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε: «Η στήριξη της κοινωνίας είναι βασικός και θεμελιώδης παράγοντας για τη δημοσιονομική ισορροπία. Εάν βλέπουμε τη διάθεση πακτωλού χρημάτων σε πάρα πολύ λίγους και όχι στα πιο πληττόμενα στρώματα, υπάρχει πρόβλημα και εκεί είναι η διαφορά μας με τη ΝΔ. Κυβερνώ σημαίνει προνοώ, λένε οι Γάλλοι. Εδώ η κυβέρνηση, όπως και στο ζήτημα της πανδημίας, δεν προνόησε το παραμικρό. Ανακοινώνει ημίμετρα, αφού έχει ξεσπάσει το πρόβλημα και προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Όχι γιατί δεν μπορεί, αλλά γιατί δεν θέλει. Το είδαμε στη ΔΕΘ. Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε μέτρα, ο κ. Μητσοτάκης θεωρούσε την ακρίβεια κάτι παροδικό. Για να φτάσουμε στην καρδιά του χειμώνα να έχουμε 5,1% πληθωρισμό –ρεκόρ δεκαετίας-, να έχουμε πάρα πολύ μεγάλη ενεργειακή κρίση και τώρα λέει θα πάρει μέτρα. Με τον κόσμο μιλάει κανείς; Σε όλη την Ευρώπη έγινε αύξηση κατώτατου μισθού. Το ζητάμε συνέχεια, 800 ευρώ κατώτατος μισθός. Η ανεργία στους νέους εκτινάχθηκε. Εμείς κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις: μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα κατώτερα επιτρεπτά όρια της ΕΕ, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τι θα γίνει με το ιδιωτικό χρέος αλλά και αυτό που έχει συσσωρευθεί λόγω της πανδημίας; Αυτά πάνε μαζί. Η πανδημία επιβάρυνε την ακρίβεια αλλά και η ακρίβεια επιδεινώνει την όλη κατάσταση».

Κλείνοντας την παρέμβασή της, τόνισε: «Είπε προχθές ο πρωθυπουργός, γενικόλογα και με αοριστολογίες για μέτρα στην εστίαση και τον Πολιτισμό. 49 σωματεία του Πολιτισμού του απέστειλαν επιστολή. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι οι μόνοι αλλά είναι από αυτούς που πλήττονται σκληρά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι απλήρωτοι από τον Ιούλιο. Είναι δυνατόν να μπαίνει η ζωή των ανθρώπων σε αναστολή»;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)