to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:47 | 16.04.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Σία Αναγνωστοπούλου: Αποκλείεται επιχείρηση - σκούπα για το μεταναστευτικό στην Πάτρα

Για το σχέδιο ειρηνικής αποσυμφόρησης της Πάτρας από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κοντά στο λιμάνι λόγω της διαμονής υπό απαράδεκτες συνθήκες, εκατοντάδων μεταναστών, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας», η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου.


Η κυρία Αναγνωστοπούλου συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα και στην σύσκεψη που είχαν διοργανώσει οι κάτοικοι όπου η ίδια και ο έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ριζούλης, εξέθεσαν το σχέδιο της κυβέρνσησης όπως αυτή είχε αναλυθεί από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα και είχε παρουσιαστεί από τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολικής στους φορείς της Πάτρας.  

«Βάσει του σχεδίου θα γίνει ήπια αποσυμφόρηση της περιοχή.  Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί υποχρεώνει πολλούς μετανάστες, από απελπισία,  να προσπαθούν να βρουν διέξοδο από τα λιμάνια της χώρας. Το υπουργείο έχει λοιπόν ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θέλει να  κάνει ήπια αποσυμφόρηση λέγοντας στους μετανάστες, με ανθρώπους και δικούς τους που μιλάνε την γλώσσα τους, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν από την Πάτρα. Είναι κακοί σύμβουλοι όσοι, προσπαθώντας να βοηθήσουν τους μετανάστες, τους λένε ότι μπορούν να φύγουν από την Πάτρα. Ακόμα και να μπορέσουν, πάλι οι Ιταλία θα τους επιστρέψουν, άρα μεγαλώνει η ταλαιπωρία τους», εξήγησε η κυρία Αναγνωστοπούλου.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει η βουλευτής ήδη, βάσει του σχεδίου του Υπουργείου, έχει αρχίσει να αποχωρεί, σιγά-σιγά, μικρός αριθμός μεταναστών και δεν έχει φανεί ακόμα η διαφορά στην περιοχή. Οι μετανάστες επιστρέφουν στις δομές από όπου έφυγαν στην ηπειρωτική Ελλάδα, είτε προς άλλες περιοχές, ωστόσο δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας. 

«Αυτό δεν μπορώ να το πω αλλά αν έχουν ξεκινήσει ήδη πιστεύω ότι ίσως σε 20 μέρες θα έχει φανεί αυτό πάρα πολύ στην πόλη. Το αίτημα να γίνει μια επιχείρηση-σκούπα ή να πάει η Αστυνομία και να πάρει του μετανάστες από εκεί, δεν πρόκειται να γίνει δεκτό. Δεν είναι δίκαιο γι’ αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, αλλά δεν είναι και αποτελεσματικό… Επειδή έχουμε την εμπειρία άλλων περιπτώσεων και την αποσυμφόρηση άλλων χώρων, όταν πάνε άνθρωποι και τους μιλούν δεν υπάρχει περίπτωση να μην φύγουν και να μείνει ένας τέτοιος όγκος που να δημιουργεί πρόβλημα στην περιοχή. Από την στιγμή που μπαίνουν και οι κοινότητες των μεταναστών, οι ΜΚΟ κ.α. κι εξηγούν τους ανθρώπους αυτό μεταδίδεται», εξηγεί η κυρία Αναγνωστοπούλου.

Μιλώντας τέλος για τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τους μετανάστες-πρόσφυγες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε:  «Όσο υπάρχουν κυκλώματα, από την μία πλευρά, ανθρώπινη απελπισία από την άλλη και αδράνεια από την Ε.Ε. τότε αυτοί οι άνθρωποι θα είναι θύματα εκμετάλλευση. Η δε σύγκρουση θα γίνεται με τις ντόπιες κοινωνίες αντί να μεταφέρεται εκεί που πρέπει να μεταφερθεί. Το πρόβλημα δεν είναι οι μετανάστες που μαζεύονται, δεν κινδυνεύουν από τους μετανάστες οι κάτοικοι, κινδυνεύουν από την ευρωπαϊκή πολιτική».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)