to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

1:06 | 24.06.2019

Πολιτική

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνέντευξη Τσίπρα στην ΕΡΤ3 και την αναφορά του στο ΚΚΕ

«Η κυβέρνηση Πλαστήρα ήταν αυτή, που ανάμεσα σε άλλα, εκτέλεσε το Νίκο Μπελογιάννη και τους συντρόφους του κατ' εντολή των Αμερικάνων, με τους οποίους ο κ. Τσίπρας μοιράζεται σήμερα "κοινές αξίες΄"»


Ο κ. Τσίπρας, ευρισκόμενος προφανώς σε αμηχανία και σύγχυση, αδυνατεί να κατανοήσει ότι δεν τον ταυτίζει το ΚΚΕ με τον Μητσοτάκη και τον Σαμαρά. Μόνος του ταυτίστηκε, με τις δεξιές αντιλαϊκές πολιτικές που εφάρμοσε και το 3ο μνημόνιο που μαζί ψήφισαν, δίνοντας το δικαίωμα στη ΝΔ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, να κουνάνε το δάχτυλο κι απογοητεύοντας προοδευτικό, αριστερό κόσμο, αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στην ΕΡΤ3 και την αναφορά του στο ΚΚΕ.

Μόνο μεγαλύτερη οργή προκαλεί σ' αυτόν τον κόσμο η αναφορά ότι η κυβέρνησή του ακολούθησε πολιτική κοινωνικής δικαιοσύνης, τη στιγμή που εφάρμοσε μια σκληρή ταξική πολιτική, που έφτασε ακόμη και στην κατάργηση του ΕΚΑΣ, ενώ από την άλλη έδωσε απλόχερα δώρα στο μεγάλο κεφάλαιο¨ προσθέτει το ΚΚΕ καταλήγοντας στο σχόλιό του "όσο για το σύνθημα «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος», του υπενθυμίζουμε ότι είναι ιστορικά δικαιωμένο. Η κυβέρνηση Πλαστήρα ήταν αυτή, που ανάμεσα σε άλλα, εκτέλεσε το Νίκο Μπελογιάννη και τους συντρόφους του κατ' εντολή των Αμερικάνων, με τους οποίους ο κ. Τσίπρας μοιράζεται σήμερα «κοινές αξίες».

Η αναφορά του πρωθυπουργού:

Σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ να πω ότι η λογική του «Τι Πλαστήρας, Τι Παπάγος» ήταν μια επιζήμια λογική για το κομμουνιστικό κίνημα, για το κομμουνιστικό κόμμα και για την Αριστερά. Και είναι σε όλους μας σαφές και προφανές, ότι η διαφορά της Ελλάδας του 2014 με την Ελλάδα του 2019 είναι η μέρα με τη νύχτα. Και ότι μια σειρά από μεγάλες τομές προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας έγιναν από την κυβέρνηση της Αριστεράς, με το πιστόλι στον κρόταφο. Και αυτό είναι πιο δύσκολο και πιο αξιέπαινο, από το να γίνονταν αυτά τα πράγματα σε συνθήκες κανονικότητας.

Όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί, πριν από το 2010, για να είμαι δίκαιος, πριν δηλαδή από την χρεοκοπία της χώρας, είχαν την ευτυχία να κυβερνούν με παροχές, είχαν την ευκαιρία να κυβερνούν μοιράζοντας κράτος και μοιράζοντας ενισχύσεις. Αυτό είναι πολύ εύκολο. Ξέρετε πόσο εύκολα θα το έκανα κι εγώ; Ξέρετε, τι ωραία θα ήταν η Αριστερά, η πρώτη φορά Αριστερά, αν εγώ βρισκόμουν στην θέση που ήταν ο Κώστας Καραμανλής, που άφησε με 24 δισ. πρωτογενές έλλειμμα την χώρα το 2009; 24 δισ., ούτε 1 ούτε 2.

Εμείς, λοιπόν, βρεθήκαμε στη δύσκολη θέση να νοικοκυρέψουμε τα δημόσια οικονομικά, να σταματήσουμε τη ρεμούλα, τη διαπλοκή, τη διαφθορά, να βάλουμε τάξη για να βγει η χώρα απ’ αυτή την μέγγενη, να βγάλουμε τη θηλιά από τον λαιμό μας και το πετύχαμε αυτό. Και το πετύχαμε αυτό προσπαθώντας ταυτόχρονα τα όποια λίγα βάρη είχαμε να μοιράσουμε, γιατί είχαμε βάρη να μοιράσουμε, να το κάνουμε με δικαιοσύνη, να μην μείνει κανένας πίσω, να μη μείνει κανένας μόνος του στην κρίση. Και τι θα έκανε πιστεύω οποιοσδήποτε άλλος που βρισκόταν σε αυτή την θέση και είχε αυτές τις αξίες, την αξία της κοινωνικής δικαιοσύνης. Απευθύνομαι σε έναν οικογενειάρχη, ο οποίος έχει 3 παιδιά και τα βγάζει πέρα δύσκολα,  και το 1 από τα 3 παιδιά έχει ανάγκες,  ιδιαίτερες ανάγκες, προβλήματα υγείας, πρέπει να στηριχθεί, δεν θα πάρει από τα άλλα δύο για να δώσει στο τρίτο, θα το αφήσει μόνο του, αβοήθητο; Αυτή ήταν η στρατηγική μας. Άρα, λοιπόν, απέναντι στο ΚΚΕ, η απάντηση είναι ότι είναι μεγάλο λάθος, και δεν νομίζω ότι κερδίζουν και στρατηγικά συγκρίνοντας και ταυτίζοντας τον Σαμαρά και τον Μητσοτάκη, ο οποίος είναι η συνέχεια του Σαμαρά, με την πολιτική που ακολουθήσαμε εμείς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)