to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:53 | 17.06.2021

Διεθνή

Το σχόλιο του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι για τις κατηγορίες του Πούτιν

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τον Ναβάλνι ότι παραβίασε συνειδητά τον νόμο όταν διακομίσθηκε σε κωματώδη κατάσταση στη Γερμανία.


Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι χλεύασε σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν επειδή τον κατηγόρησε ότι παραβίασε συνειδητά τον νόμο όταν διακομίσθηκε σε κωματώδη κατάσταση στη Γερμανία.
Ο Ναβάλνι είχε διακομισθεί στη Γερμανία τον περασμένο Αύγουστο μετά την δηλητηρίαση που υπέστη για την οποία οι Γερμανοί γιατροί αποφάνθηκαν αργότερα ότι προκλήθηκε από νευροτοξικό παράγοντα. Ο Ναβάλνι κατά την διακομιδή του στη Γερμανία βρισκόταν σε κώμα.

Ο Πούτιν δήλωσε χθες κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ότι ο Ναβάλνι συνειδητά παραβίασε τους όρους της ποινής φυλάκισης με αναστολή που του είχε επιβληθεί όταν έφυγε για τη Γερμανία. Είπε επίσης ότι μετά τη θεραπεία του στη Γερμανία γνώριζε ότι αν επιστρέψει στη Ρωσία θα συλληφθεί και το έκανε επειδή ήθελε να συλληφθεί.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών επειδή παραβίασε τους όρους της ποινής φυλάκισης με αναστολή, σε ανάρτησή του στο Instagram η οποία έγινε μέσω των δικηγόρων του, αναφέρει ότι η μεταφορά του στη Γερμανία έγινε με την έγκριση του Πούτιν ύστερα από αίτημα της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης σάρκασε μάλιστα την άποψη που εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος ότι «εν συνειδήσει» έφυγε για το εξωτερικό, δημοσιεύοντας παράλληλα στην ανάρτησή του μια φωτογραφία που τον δείχνει να μεταφέρεται στο αεροπλάνο με το φορείο. Αναφερόμενος μάλιστα στα όσα δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στη συνέντευξή του, ότι δηλαδή έφυγε για τη Γερμανία συνειδητά ενώ ήταν σε κώμα και ότι το Ίδρυμα Καταπολέμησης της Διαφθοράς (FBK) δημοσίευσε οδηγίες για το πώς κατασκευάζονται βόμβες μολότοφ, ο Ναβάλνι γράφει στην ανάρτησή του ότι ο Πούτιν «διαρκώς ψεύδεται» και «δεν λέει ούτε μια αλήθεια, ακόμη κι αν γνωρίζει ότι θα αποκαλυφθεί στιγμιαία, ψεύδεται».

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)