to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:12 | 22.10.2013

Κοινωνία

Σχολικοί φύλακες: η πορεία από την ΕΡΤ στο Σύνταγμα με το φακό του Left.gr

Η διαδήλωση ήταν εξαιρετικά μαχητική και ξεκίνησε από το μέγαρο της ΕΡΤ στην Μεσογείων (φαίνεται ότι το μέγαρο της ΕΡΤ εξακολουθεί μετά από τόσους μήνες να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λαϊκούς αγώνες).


Φωτογραφίες-βίντεο

Άγγελος Καλοδούκας

Στο φακό του left μίλησαν:

Ο Νίκος Κιρκάκης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Καθηγητών σε Διαθεσιμότητα. Μας είπε για το πώς απολύθηκε μετά από χρόνια σπουδών και εκπαιδευτικής προσφορά στο δημόσιο σχολείο. Και ακόμα πως στην πραγματικότητα απολύθηκαν μαζί του και δεκάδες χιλιάδες μαθητές που καταργήθηκαν εν μία νυκτί οι ειδικότητες που σπούδαζαν.

Η Μαρίνα Σαμαρά, σχολικός φύλακας, στο δήμο Ευόσμου, μας περιγράφει την πορεία των σχολικών φυλάκων από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και την αποδοχή που είχαν από τον κόσμο στη διάρκεια της πορείας τους.

Τέλος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας μπροστά στο πλήθος στη βουλή, επαναλαμβάνει τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα επαναπροσλάβει τους απολυμένους.

Συνεχής ενημέρωση:

15:46 Mε τους σχολικούς φύλακες συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας (φωτογραφίες).

13:50 Οι σχολικοί φύλακες μπαίνουν στη Βουλή για να επιδώσουν ψήφισμα (@dromografos):

 Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

13:30 Εκατοντάδες σχολικοί φύλακες, μετά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ξεκίνησαν, λίγο μετά τις 11 το πρωί για το Σύνταγμα. Εκεί τους υποδέχονται εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και το δημόσιο τομέα. Το left.gr ακολουθεί την πορεία και καταγράφει τον παλμό των σχολικών φυλάκων:

Οι σχολικοί φύλακες σήμερα, Τρίτη 22/10, έξω από την ΕΡΤ, ξεκινώντας την πορεία τους προς το Σύνταγμα (βίντεο: Αγγ. Καλοδούκας)

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ.

Η ενημέρωση μέχρι το πρωί:

Οι πεζοπόροι έφτασαν στην Αθήνα για να ενώσουν τη φωνή τους με άλλους εργαζομένους κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, που τους καταδικάζει στην ανεργία. Την κινητοποίηση κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στηρίζει η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 13:00. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ της Περιφέρειας Αττικής να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας και την πορεία, προκειμένου «να σταλεί μήνυμα κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων».

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ καλεί  τους εργαζομένους να πλαισιώσουν τους πεζοπόρους και στην πορεία.
 
 
Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής: «Με τη μεγάλη τους πορεία από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, που ξεκίνησε στις 28 Σεπτέμβρη με σύνθημα: "Μαραθώνιος Πρωτογενούς  Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης", οι σχολικοί φύλακες ανέδειξαν τη συνολική αντίθεση όλων των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, των ανέργων και της κοινωνίας απέναντι στη μνημονιακή πολιτική, που καταργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων και οδηγεί την κοινωνία στην πλήρη εξαθλίωση.
Ο αγώνας των πεζοπόρων σχολικών φυλάκων, όπως τονίσαμε από την πρώτη στιγμή, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα όσων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, για την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων, της διάλυσης του Δημοσίου και της συρρίκνωσης των κοινωνικών του υπηρεσιών. Το στοίχημα για όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου και για το συνδικαλιστικό τους κίνημα είναι να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να επαναπροσληφθούν όσοι απολυθούν με τους μνημονιακούς νόμους της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας».

____________________________________________________________________________________

Χτες, Δευτέρα, λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα οι σχολικοί φύλακες με υψωμένες γροθιές και μαύρες μπλούζες έφτασαν, μετά από 23 μέρες και 560 χιλιόμετρα πεζοπορίας, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Η μεγάλη πεζοπορία των σχολικών φυλάκων στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης:

ΑΔΕΔΥ: Οι σχολικοί φύλακες ΕΡΧΟΝΤΑΙ - Οι εργαζόμενοι της Αθήνας τους ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ αγωνιστικά! 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)