to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:30 | 21.07.2014

πηγή: cyclades24

Κοινωνία

Σχοινούσα: Νερό μόνο δύο ώρες την ημέρα!

Εν έτει 2014 και το νερό θεωρείται είδος... πολυτελείας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σχοινούσας...


Η κατάσταση με την υδροδότηση του νησιού είναι απελπιστική φέτος το καλοκαίρι και είναι χαρακτηριστικό ότι στο δίκτυο διοχετεύονται μικρές ποσότητες νερού μόνο για δύο ώρες την ημέρα! Αιτία γι' αυτό το γεγονός είναι ότι το νησί έχει παραλάβει μόνο τα 3.800 κυβικά μέτρα νερού από τα 10.000 που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών του Ιουλίου.

Εκτός λειτουργίας και οι δύο μονάδες αφαλάτωσης

Παράλληλα, το "τέρας" της γραφειοκρατίας κρατά κλειστές τις δύο μονάδες αφαλάτωσεις του νησιού που θα έλυναν σημαντικό μέρος του προβλήματος αφού η δυναμικότητά τους είναι συνολικά 500 κυβικών μέτρων. Συγκεκριμένα, καμία από τις δύο δεν έχει άδεια λειτουργίας, ούτε έχει γίνει η προμήθεια των χημικών, ενώ η μία χρειάζεται επισκευή και για την άλλη δεν έχει υπογραφεί το συμβόλαιο για την ηλεκτροδότησή της.

Για το θέμα των αφαλατώσεων ο πρόεδρος της Δ.Κ. Σχοινούσας κατηγορεί τις αρμόδιες υπηρεσίς του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που δεν έχουν δείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον.

Η φωτιά σβήστηκε με... θάλασσα!

Το σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης της Σχοινούσας έχει επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην οικονομία και τον τουρισμό του νησιού, ενώ θίγει και την αξιοπρέπεια των ηρωικών κατοίκων της που δεν ζητούν τίποτα παραπάνω από το κοινωνικό αυτό αγαθό. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα της τραγικής κατάστασης είναι ότι η φωτιά που είχε ξεσπάσει στο νησί στις 4 Ιουλίου σβήστηκε με θάλασσα (!), αφού δεν υπήρχε νερό!

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε σχετική αναφορά στη Βουλή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)