to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:20 | 15.02.2018

Διεθνή

Σχέσεις με παραστρατιωτική ομάδα λευκών ρατσιστών είχε ο 19χρονος δράστης του μακελειού στη Φλόριντα

Ο εκπρόσωπος μιας οργάνωσης που κηρύσσει τη «λευκή υπεροχή» είπε σήμερα πως ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, που σκότωσε χθες 17 ανθρώπους σε λύκειο της Φλόριντα, είχε δεσμούς με την οργάνωσή του, που φέρει το όνομα «Republic of Florida»


 

Το θέμα ξεκίνησε να γίνεται γνωστό όταν στο ιντερνετικό φόρουμ 4chan όταν μέλη της Republic Of Florida ανέφεραν πως ο Κρουζ ήταν επίσης μέλος. Μέλη της οργάνωσης Anti-Defamation League, που μάχεται τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό, επικοινώνησαν τότε με την ROF και ο εκπρόσωπός της, ο Τζόρνταν Τζέρεμπ (που θεωρείται μάλιστα αρχηγός της ROF) επιβεβαίωσε ότι ο Κρουζ είχε δεσμούς με την οργάνωσή του, καθώς τον είχε φέρει ένα άλλο μέλος.

Είχε, πρόσθεσε, συμμετάσχει σε ένα ή και περισσότερα γυμνάσια ασκήσεων της ROF, μοιραζόμενος το ίδιο αυτοκίνητο με άλλα μέλη της ομάδας από τη νότια Φλόριντα. 

Η ROF, μια παραστρατιωτική ακροδεξιά οργάνωση που υποστηρίζει την «υπεροχή των λευκών» , αυτοπροσδιορίζεται ως μια οργάνωση «πολιτικών δικαιωμάτων για τους λευκούς, που μάχεται για πολιτικές [που ενισχύουν] την ταυτότητα του λευκού» και θέλει να δημιουργήσει ένα «έθνος-κράτος λευκών» (“white ethnostate”) στη Φλόριντα. Τα περισσότερα μέλη της είναι νεαρής ηλικίας και η ίδια η οργάνωση έχει λίγα μόνο χρόνια ζωής. 

Ο Τζέρεμπ πρόσθεσε πως ο Κρουζ δεν είχε διατάξει ούτε είχε ζητήσει από τον Κρουζ να κάνει την επίθεση στο σχολείο.

Αν ο ρόλος του Κρουζ στη ROF επιβεβαιωθεί, η επίθεση στο σχολείο του Πάρκλαντ θα είναι το δεύτερο επεισόδιο επίθεσης σε σχολείο από λευκό ρατσιστή τους τελευταίους δύο μήνες. Το Δεκέμβρη του 2017, ο Γουίλιαμ Ατσισον, είχε επίσης εισβάλει σε σχολείο, στο Νέο Μεξικό, σκοτώνοντας δύο μαθητές πριν αυτοπυροβοληθεί. 

Στοιχεία και μετάφραση από τη σελίδα της Antidefamation League

left.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)