to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:19 | 27.09.2012

πηγή: https://left.gr/94

Πολιτική

Σχεδόν δύο χρόνια ήξεραν στη βουλή για το σκάνδαλο Καρούζου

Εξώδικη ενημερωτική επιστολή φέρεται να έστειλε στις 11 Απριλίου 2011 προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, αλλά και σε όλους τους βουλευτές και τους πολιτικούς αρχηγούς ο επιχειρηματίας και πρώην συνέταιρος του Γιάννη Καρούζου, Γιώργος Ζωγραφάκης, σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.


Εμφανιζόμενος ως νόμιμος εκπρόσωπος των εταιρειών ΚΝΩΣΣΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. και Γ-Β ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε. οι οποίες ήταν ιδιοκτήτριες του Ομίλου Καρούζος, ο κ. Ζωγραφάκης στρέφεται κατά του ζεύγους Καρούζου κατηγορώντας τους ότι «προσέλκυσαν διάφορους βουλευτές, υπουργούς και γενικά οποιονδήποτε επώνυμο και ανώνυμο μπορούσε να βοηθήσει στο μεγάλο κόλπο και άρχισαν την μεγάλη λεηλασία του Δημοσίου και των τραπεζών». Αντικείμενο των εργασιών ήταν η εκμετάλλευση ακινήτων.
 
Στην σχετική επιστολή, η οποία επισυνάπτεται σε ερώτηση που κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Ν. Νικολόπουλος, δεν αναφέρονται ονόματα πολιτικών προσώπων. Αλλά σημειώνεται το ζεύγος Καρούζου είχε και «βοηθούς». Σύμφωνα με την επιστολή αυτοί είναι «οι παλιοί που τους γλίτωσαν από την φυλακή, επίσης οι παλιοί τους συνεργάτες (λογιστές κλπ.) που προϋπήρχαν από την εποχή των νυχτερινών μαγαζιών, αλλά και νέοι, όπως υπουργοί, βουλευτές (των προηγούμενων κυβερνήσεων), τραπεζίτες και κάθε λογής παρατρεχάμενοι».
 
Επίσης, στην επιστολή του υποστηρίζει ότι «πριν ολοκληρώσουν το έγκλημα της δόλιας πτώχευσης, συνεννοήθηκαν με κάποιους πολιτικούς και άλλαξαν τον Πτωχευτικό Νόμο και κότσαραν το άρθρο 107». «Αυτό το άρθρο φτιάχτηκε αποκλειστικά και μόνον για το ζεύγος Καρούζου» σημειώνει ο καταγγέλλων, προσάπτοντάς τους ακόμη ότι «συνεννοήθηκαν με κάποιους τραπεζίτες, φυσικά με το αζημίωτο, και κατεύθυναν όλα τα ακίνητα – φιλέτα του Ομίλου σε συγκεκριμένες τράπεζες με μορφή leasing (τα περισσότερα)».
 
Ζητούσε δε από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο να ενημερώσει όλους τους βουλευτές ή τουλάχιστον να παραδώσει ένα αντίγραφο της 14σέλιδης επιστολής του στους πολιτικούς αρχηγούς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)