to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:40 | 05.11.2015

Πολιτική

Σχεδόν 150.000 πρόσφυγες εισήλθαν στη Σλοβενία από τις 17 Οκτωβρίου

Την ίδια ώρα, σλοβενικά ΜΜΕ μετέδωσαν ανεπίσημη πληροφορία ότι η σλοβενική κυβέρνηση αγόρασε μεγάλες ποσότητες συρματοπλέγματος για την προστασία τμημάτων των συνόρων Σένγκεν με την Κροατία, σε περίπτωση που η ροή των προσφύγων γίνει ανεξέλεγκτη. Η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε επίσημα


Συνολικά 148.316 πρόσφυγες πέρασαν από τη Σλοβενία από τις 17 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της αστυνομίας.

Σε κέντρα υποδοχής προσφύγων προς το παρόν διαμένουν 6.000 πρόσφυγες, οι οποίοι αργότερα, στη διάρκεια της μέρας, αναμένεται να μεταφερθούν στην Αυστρία.

Το πρωί 2.226 πρόσφυγες εισήλθαν στη σλοβενική πόλη Ντόμποβα με δύο κροατικά τρένα. Ένα ακόμη τρένο, στο οποίο επιβαίνουν μετανάστες, αναμένεται να φθάσει στο Νόβο Μέστο.

Την ίδια ώρα, σλοβενικά ΜΜΕ μετέδωσαν ανεπίσημη πληροφορία ότι η σλοβενική κυβέρνηση αγόρασε μεγάλες ποσότητες συρματοπλέγματος για την προστασία τμημάτων των συνόρων Σένγκεν με την Κροατία, σε περίπτωση που η ροή των προσφύγων γίνει ανεξέλεγκτη. Η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε επίσημα.

Σλοβένοι αξιωματούχοι εξέφρασαν χθες την ικανοποίησή τους για την καλύτερη επικοινωνία με τις κροατικές αρχές σε ό,τι αφορά την άφιξη και την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών και για τη συνεργασία με την Αυστρία, η οποία, παρά την έλλειψη εγκαταστάσεων για την υποδοχή μεταναστών συνεχίζει να δέχεται πρόσφυγες και να τους προωθεί προς τη Γερμανία.

Μετά από αίτημα της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης, για το θέμα των προσφύγων θα μιλήσει το απόγευμα στο Κοινοβούλιο ο πρόεδρος τη χώρας και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, Μπόρουτ Παχόρ.

Στη συνέχεια, θα διεξαχθεί οκτάωρη συζήτηση για το θέμα, ωστόσο δεν είναι γνωστό αν θα ακολουθήσουν συμπεράσματα.

Ο πρωθυπουργός Μίρο Τσέραρ έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει αντιπαραγωγικά και επιβλαβή τα αιτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα του Σλοβενικού Δημοκρατικού Κόμματος του πρώην πρωθυπουργού, Γιάνεζ Γιάνσα, να συζητηθεί ανοιχτά στο Κοινοβούλιο το κλείσιμο των κροατικών συνόρων και η τοποθέτηση συρματοπλέγματος, όπως έκανε η Ουγγαρία. Η χώρα χρειάζεται πλήρη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και πολιτική ενότητα στο εσωτερικό, δήλωσε ο κ. Τσέραρ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)