to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σχέδια Μητσοτάκη (και για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.)

Μέχρι να γίνουν εκλογές, ο Κ. Μητσοτάκης συνεχίζει το σχέδιο να καταστεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. όμηρος της ΝΔ


Είναι η εποχή που όποιος ζητήσει κάτι θα πάρει από την κυβέρνηση. Το Μαξίμου προσπαθεί απεγνωσμένα να διαμορφώσει έναν καθαρό διάδρομο για εκλογές (για τον Απρίλιο λένε). Η Βουλή ψηφίζει σαν να μην υπάρχει πολιτικό αύριο. Τρία νομοσχέδια την εβδομάδα. Πρέπει να κλείσουν οι υποχρεώσεις και οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να γίνει και να παραμείνει πρωθυπουργός.

Το Μαξίμου προσπαθεί να κλείσει τα μέτωπα ακόμα κι αν κάνει πίσω ολοταχώς.

Αύριο ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης υποχρεώνεται να συναντήσει τους εκπροσώπους των καλλιτεχνών που διαμαρτύρονται για να βρει μια λύση - να έχει μαζί του και τη Μενδώνη, που θεωρεί ότι «δεν κατάλαβαν», λες και είναι μειωμένης αντίληψης. Χθες ο Γιώργος Γεραπετρίτης είδε εκπροσώπους των αγροτών (πλήγμα στο κύρος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Γεωργαντά).

Προχθές ο Χρήστος Σταϊκούρας, τον οποίο το Μαξίμου πιέζει να μιλήσει με τις τράπεζες για να υπάρξει άτυπη συμφωνία μη διενέργειας πλειστηριασμών, εξήγγειλε πέντε αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό, μπας και πάρει μπρος και δεν ξεκινήσουν πλειστηριασμοί - θα τις πάρει το κύμα τις αλλαγές όταν καθαρογραφεί η απόφαση του Αρείου Πάγου. Αν δεν πάρει πολιτική πρωτοβουλία η κυβέρνηση, σφύριξε κι έληξε για την κυβέρνηση της Ν.Δ., που κατάργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας, ειδικά αν ισχύει η πληροφορία ότι το κυβερνών κόμμα έδωσε τους πλειστηριασμούς για να πάρει την επενδυτική βαθμίδα. Δηλαδή θα χάσουν το σπίτι τους 700.000 άνθρωποι για να δανείζεται φθηνότερα ο Μητσοτάκης.

Το ρεπορτάζ λέει: 10 Μαρτίου ανακοινώνεται το κλείσιμο της Βουλής και 9 Απριλίου οι εκλογές. Έτσι θα προλάβουν και το κύμα των πλειστηριασμών. Οι εκτιμήσεις (σχεδόν όλων) όμως λένε: εκλογές μετά τα μέσα Μαΐου. Μέχρι να γίνουν εκλογές, ο Κ. Μητσοτάκης συνεχίζει το σχέδιο να καταστεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. όμηρος της Ν.Δ. Το σχέδιο δεν είναι να εγκλωβιστεί ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνεργασία με τη Ν.Δ. του Μητσοτάκη. Είναι να πάρουν κόσμο και κοσμάκη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., για να δημιουργηθεί η Ν.Δ. του Μητσοτάκη και να αφήσουν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., που θα είναι πολιτικός όμηρος της Ν.Δ. Είναι χαρακτηριστικό το χθεσινό δημοσίευμα της Εστίας, που μεταφέρει πληροφορίες οι οποίες «φωτογραφίζουν» αίτημα άρσης ασυλίας για τον Ν. Ανδρουλάκη από το Βέλγιο για σχέσεις με ανατολική χώρα (Κίνα;).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)