to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:32 | 09.02.2023

Πολιτική

Σφοδρή αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τη χυδαία προσπάθεια του Μαξίμου να εμφανίσει τους καλλιτέχνες ως ανόητους

«Μόνη λύση η απόσυρση των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων από το Προεδρικό Διάταγμα και ο διάλογος με τους εργαζόμενους στον πολιτισμό για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους και την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων», τονίζει η Κουμουνδούρου


Χυδαία χαρακτηρίζει την προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να παρουσιάσει τους καλλιτέχνες είτε ως ανόητους που δεν καταλαβαίνουν τα συμφέροντά τους και ως υποχείρια του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, απαντώντας στον Γιάννη Οικονόμου, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι στρατηγική επιλογή του κ. Μητσοτάκη είναι η «υποβάθμιση των σπουδών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων και οι χυδαίες διαρροές για τις παραιτήσεις των καθηγητών του Εθνικού σε ένδειξη διαμαρτυρίας».

«Μόνη λύση η απόσυρση των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων από το Προεδρικό Διάταγμα και ο διάλογος με τους εργαζόμενους στον πολιτισμό για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους και την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ερωτηθείς για την παραίτηση όλων των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου και εάν η κυβέρνηση υιοθετεί τον ισχυρισμό ότι παραιτήθηκαν γιατί ούτως ή άλλως έληγε η θητεία τους, έκανε λόγο για μία δυσάρεστη εξέλιξη που οδηγεί σε περιττή ένταση και η οποία πιθανότατα βασίζεται στη σύγχυση.

«Μπείτε στη Διαύγεια, δείτε τις συμβάσεις τους και βγάλτε συμπεράσματα» σημείωσε επιβεβαιώνοντας ότι τα προσβλητικά non paper του υπουργείου Εργασίας αποτελούν κυβερνητική γραμμή.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Γ. Οικονόμου αναφέροντας τα πεπραγμένα της κυβέρνησης σημείωσε ότι «μιλά με γεγονότα, μιλά με στοιχεία. Αν κάτι από αυτά που λέμε είναι ψέματα, να έρθει κάποιος να το υποστηρίξει και να μας το αποδείξει. Αν κάτι από αυτά που λέμε δεν είναι ακριβές, δεν έχει γίνει κατανοητό, να έρθει να το συζητήσουμε και να το επεξηγήσουμε περισσότερο. Αν όμως τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει, αν τα όσα λέμε είναι η απόλυτη αλήθεια, όπως αυτή τεκμηριώνεται από τους νόμους που ψηφίσαμε και που ισχύουν, από όσα ίσχυαν όλο το προηγούμενο διάστημα, από όλα όσα έχουμε υποσχεθεί, δεσμευτεί και υλοποιούμε, τότε δικαιούμαστε να έχουμε δεύτερες σκέψεις ότι όλη αυτή η κατάσταση ενδεχομένως εκκινεί από σκοπιμότητες τελείως διαφορετικές, από αυτές που θα έπρεπε να έχουν όσοι επιθυμούν να λυθεί το πρόβλημα, να διαλυθούν οι συγχύσεις και να προχωρήσουμε μπροστά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)