to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:01 | 27.04.2015

Πολιτική

Σφοδρή επίθεση ΠΟΣΠΕΡΤ στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Επιμένει η ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ να απορρίπτει το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ υπονομεύοντας την προσπάθεια για το άνοιγμα της ΕΡΤ και την επιστροφή των εργαζομένων της.


Επιμένει η ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ να απορρίπτει το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ υπονομεύοντας την προσπάθεια για το άνοιγμα της ΕΡΤ και την επιστροφή των εργαζομένων της. Μετά από την «ιδιαίτερη» παρουσία της στην επιτροπή κατά την ακρόαση των φορέων, όπου ήταν ο μοναδικός φορέας που τοποθετήθηκε αρνητικά για το νομοσχέδιο, η ηγεσία της ομοσπονδίας προσπαθεί να προσεταιριστεί τους πάντες και τα πάντα – ως και την ΝΕΡΙΤ επισκέφθηκε – προκειμένου να εξασφαλίσει τα παλιά προνόμιά της.

Το νομοσχέδιο που συζητιέται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής και ψηφίζεται αύριο, Τρίτη 28/4, προβλέπει την επιστροφή των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ με τερματισμό της πολυθεσίας, το διορισμό της Διοίκησης μετά από δημόσια πρόσκληση και έγκριση της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής, την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της ΕΡΤ με συμφωνία αρχών με το Δημόσιο, την οικονομική εξυγίανση και τον οργανωσιακό εξορθολογισμό της εταιρείας, καθώς και την παραμονή το ανταποδοτικού τέλους στα σημερινά επίπεδα. Το νομοσχέδιο αποτέλεσε αντικείμενο πλατιάς διαβούλευσης σπάζοντας ρεκόρ συμμετοχής τόσο πολιτών στο opengov.gr όσο και φορέων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Οι ενστάσεις που τίθενται από την ΠΟΣΠΕΡΤ αφορούν επισήμως τα μισθολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα των εργαζομένων που επιστρέφουν αλλά στην ουσία επικεντρώνονται στην εισαγωγή του ασυμβίβαστου μεταξύ της συμμετοχής στο Δ.Σ. της ΕΡΤ και στη διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡ, με το οποίο τερματίζεται η συνδιαλλαγή και η σύγκρουση συμφερόντων, που προκύπτει το ίδιο πρόσωπο εκπροσωπεί και τους εργαζόμενους και τον εργοδότη. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στην πολιτική της βούληση για άνοιγμα της ΕΡΤ χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)