to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:12 | 29.01.2020

Αθλητισμός

Σφοδρή επίθεση Κοντονή για την απαράδεκτη τροπολογία της κυβέρνησης

«Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται έναντι όλων με την ίδια αυστηρότητα. Και πέρα απ’ αυτό δεν επενέβη στο ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά εν μέσω μιας εκκρεμοδικίας. Αυτό είναι μοναδικό»


Επικριτικός απέναντι στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να αλλάξει το νόμο που αφορά τον υποβιβασμό ομάδων εμφανίσθηκε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για μια απαράδεκτη τροπολογία και χαρακτήρισε αδιανόητο το να διαμορφώνονται ποινές εν μέσω μιας εκκρεμοδικίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρηση ΣΠΟΡ FM 94,6, σημείωσε ότι διασαλεύεται κάθε έννοια δικαίου και υπογράμμισε ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «σε λίγο θα διαμορφώνουν βαθμολογία και θα δίνουν πρωτάθλημα».

Ο Στ. Κοντονής κλήθηκε να σχολιάζει εάν τα μέλη της ΕΕΑ έχασαν το δικαίωμα να κρίνουν την υπόθεση, λέγοντας: «Δεν έχασαν το δικαίωμα να κρίνουν. Εκείνο που δεν μπορούν να κάνουν είναι να επιβάλλουν τις ποινές που προβλέπονταν. Είπε ο κ. Αυγενάκης στην πρώτη του αντίδραση ότι αυτές οι αποφάσεις δεν μπορεί να είναι καταδικαστικές για ιστορικές ομάδες. Αυτό είναι μοναδικό στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας.

Δηλαδή να χωρίζονται οι ομάδες και οι πολίτες και οι ομάδες σε ισχυρούς και μη» και συνέχισε αναφέροντας: «Έχει διασαλευτεί κάθε έννοια κράτους δικαίου. Είναι μια απαράδεκτη δήλωση. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται έναντι όλων με την ίδια αυστηρότητα. Και πέρα απ’ αυτό δεν επενέβη στο ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά εν μέσω μιας εκκρεμοδικίας. Αυτό είναι μοναδικό».

Όσον αφορά τον Λευτέρη Αυγενάκη, είπε: «Όταν ένας υπουργός ή οποιοσδήποτε κρατικός λειτουργός δεν τηρεί τον νόμο απαρέγκλιτα και το ίδιο για όλους, θα βρεθεί κατηγορούμενος από όλους. Είχα πει να προσέξει τι κάνει και τι λέει».

Τέλος, αναφορά έκανε και στις κινήσεις της κυβέρνησης: «Είναι κινήσεις πανικού. Θα μπορούσαν να έχουν αφήσει να εξελιχθούν τα πράγματα στα αρμόδια όργανα. Δεν επρόκειτο για κυβερνητική απόφαση και δεν είχαν καμία δουλειά να εμπλακούν. Αυτή η κυβέρνηση δεν ξέρει πού βρίσκεται», υποστήριξε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού και υπουργός Δικαιοσύνης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)