to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:53 | 12.11.2019

Πολιτική

Σφοδρή αντίδραση Χαρίτση για τις συκοφαντικές δηλώσεις Πέτσα (βίντεο)

«Ανεύθυνη και επικίνδυνη η στάση της κυβέρνησης με τις ενέργειες βίας και καταστολής των τελευταίων ημερών»


*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Αυταρχικός κατήφορος χωρίς τέλος

Τις “ιδεολογικές εμμονές της ΝΔ που οδηγούν στον αυταρχικό παροξυσμό” της κυβέρνησης στηλιτεύει (on camera) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέχεια των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου περί “μπαχαλάκηδων, ανομίας και παρανομίας” στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια.

“Η κυβέρνηση οξύνει το κλίμα σε βαθμό που κανείς απορεί, πού αλήθεια αποσκοπεί η ΝΔ”, διερωτάται ο ίδιος, προειδοποιώντας ότι “η προσπάθειά να εκτρέψει τη δημόσια συζήτηση από την πρωτοφανή ανεπάρκειά της στο προσφυγικό, με ενέργειες βίας και καταστολής, είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη”.

Ακολουθεί πλήρης η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση:

“Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου καταδεικνύουν τις ιδεοληπτικές εμμονές της κυβέρνησης που οδηγούν στον αυταρχικό παροξυσμό των τελευταίων ημερών.

Αποκαλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες "μπαχαλάκηδες", απαξιώνοντας έτσι τους εκατοντάδες νέους ανθρώπους που διεκδίκησαν χτες το αυτονόητο -ένα ανοιχτό πανεπιστήμιο, δίχως λουκέτα και αποκλεισμούς.

Απαξιώνει τα δημόσια πανεπιστήμια, χαρακτηρίζοντάς τα "άσυλα ανομίας και παρανομίας".

Πρόκειται για συστηματική συκοφαντία που στρέφεται εναντίον της ακαδημαϊκής έρευνας και διδασκαλίας, του έργου και της προσφοράς των ελληνικών πανεπιστημίων, με μοναδικό σκοπό την αλλοίωση του δημόσιου χαρακτήρα τους.

Η κυβέρνηση οξύνει το κλίμα σε βαθμό που κανείς απορεί, πού αλήθεια αποσκοπεί η Νέα Δημοκρατία;

Εμείς την προειδοποιούμε. Η προσπάθειά της να εκτρέψει τη δημόσια συζήτηση από την πρωτοφανή ανεπάρκειά της στο προσφυγικό, με ενέργειες βίας και καταστολής, είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη”.

Οι συκοφαντίες Πέτσα και ο πρωτοφανής ισχυρισμός για τη διάταξη που αφορά τη βλασφημία

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τελειώνει με τις γιάφκες των κουκουλοφόρων, των κατασκευαστών μολότοφ, των διακινητών ναρκωτικών και των λαθρέμπορων» και «να επιστρέψει τα Πανεπιστήμια στους φυσικούς τους χρήστες, στους φοιτητές και τους καθηγητές» τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο Στέλιος Πέτσας επιτέθηκε με συκοφαντίες κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Χθες οι Έλληνες πολίτες με έκπληξη είδαν να οργανώνεται μία διαδήλωση, στην οποία μετείχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αίτημα να συνεχιστεί η νοσηρή κατάσταση που διαμορφώθηκε κατά τα προηγούμενα χρόνια. Η. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει την στήριξή του άσυλο της ανομίας και την παρανομίας και προκαλεί την κοινωνία και την συντριπτική πλειονότητα των φοιτητών» ανέφερε.

«Η αστυνομία δεν επεμβαίνει στα πανεπιστήμια επειδή έτσι της αρέσει. Είναι εφαρμογή του νόμου και όχι επέμβαση», ανέφερε επίσης, απαντώντας την Τρίτη το μεσημέρι σε ερωτήσεις 

Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση ανησυχεί ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές, οι γειτονιές στους κατοίκους και οι περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους. «Η επιχειρησιακή δυνατότητα είναι θέμα της αστυνομίας. Η πολιτική βούληση συνοψίζεται στο τρίπτυχο που σας είπα», σημείωσε.

Σχετικά με τη διάταξη στον Ποινικό Κώδικα που αφορά τη βλασφημία, τόνισε ότι θα αποσυρθεί από το νομοσχέδιο και ισχυρίστηκε ανερυθρίαστα ότι «είχε μπει εκ παραδρομής»! «Είναι υγιές οι υπουργοί να βγάζουν τέτοιες διατάξεις», πρόσθεσε, ενώ για το θέμα των ωρών κοινής ησυχίας επισήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόζονται οι κανόνες που προβλέπονται για την ηχορύπανση στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος. «Εμείς δεν θα πούμε στους Έλληνες τι ώρα θα βγουν έξω και τι ώρα θα διασκεδάσουν», ξεκαθάρισε, ενώ απαντώντας σε άλλη παρεμφερή ερώτηση είπε «δεν θα αλλάξουμε εμείς το ωράριο».

Ερωτηθείς για την εισβολή της αστυνομίας σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης απάντησε ότι τέτοιοι έλεγχοι γίνονταν πάντα και παρέπεμψε στην ανακοίνωση της αστυνομίας, όπου αναφέρεται ότι βρέθηκαν κοκαΐνη, ηρωίνη και συσκευάσματα.

«Θέλουμε να αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Πρέπει να νιώθουν όλοι ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται», πρόσθεσε, ενώ για την εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη στην οδό Μπουμπουλίνας και αν υπάρχει διασύνδεση με ποινικούς ή με τρομοκρατία, υπογράμμισε ότι δεν θα κάνει σχόλιο και πως η αστυνομία κάνει τη δουλειά της και η αντιτρομοκρατική τη δική της.

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, όσον αφορά τις διατάξεις περί ασυλίας των τραπεζικών στελεχών, ο κ. Πέτσας είπε πως δεν μιλάμε για ασυλία αλλά για έλεγχο, ώστε οι συνετοί τραπεζικοί υπάλληλοι να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, στον μεγάλο όγκο των κόκκινων δανείων να κάνουν ρυθμίσεις υπό την εποπτεία της Τραπέζης της Ελλάδος και του ESM.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως τα προηγούμενα 4,5 χρόνια υπήρχε ένας φαύλος κύκλος με ακαμψία διατάξεων και μόνους ευνοημένους τα funds, στα οποία πουλήθηκαν μαζικά κόκκινα δάνεια. «Εμείς σπάμε αυτόν το φαύλο κύκλο με διαφάνεια και έλεγχο από την ΤτΕ και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας», συνέχισε.

Μιλώντας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το 2020 οι επιστροφές να φτάσουν περίπου τις 10.000 - υπερπενταπλάσιες σε σχέση με όσες έγιναν τα προηγούμενα 4,5 χρόνια- και να λειτουργήσουν κλειστές δομές. Ειδικά για τις κλειστές δομές ανέφερε ότι είναι θέμα λίγων ημερών ακόμα η χωροθέτηση και η δυναμικότητά τους, ενώ το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία τους δεν θα ξεπερνά τους έξι μήνες.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει φύλαξη των συνόρων, επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, αύξηση των επιστροφών, κλειστές δομές. «Τα διεθνοποιούμε και κουμπώνουν με την αποσυμφόρηση των νησιών προς την ενδοχώρα, με σεβασμό στις περιφέρειες που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος», δήλωσε.

Σχετικά με τις ενστάσεις -από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ- για το νομοσχέδιο που αφορά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως δεν έχει καμία ένδειξη ότι μπορεί κάτι να ανατρέψει την ευρεία συμφωνία που επιτεύχθηκε στη διακομματική. «Πιστεύουμε ότι είμαστε κοντά. Μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης θα φέρουμε το νομοσχέδιο και θα τύχει ευρείας πλειοψηφίας», υπογράμμισε.

Τέλος, αναφερόμενος στην προανακριτική, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι έχει προαναγγείλει συνεδρίαση, στις 18:00, για να καταθέσει ο κ. Φρουζής. «Προσδοκώ ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να προχωρήσουμε και να μην έχουμε την εμπειρία της προηγούμενης εβδομάδας», συμπλήρωσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)