to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:01 | 24.01.2022

Πολιτική

Σφοδρά πυρά από ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για το «επιτελικό» χάος

Τι αναφέρουν τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης


ΚΙΝΑΛ: Καλούμε την Κυβέρνηση να μην παρακολουθεί άπραγη

Αν και ήταν γνωστό εδώ και μέρες ότι η κακοκαιρία θα ήταν σφοδρή και θα έπληττε όλο το Λεκανοπέδιο, και παρά την περσινή ανάλογη εμπειρία, ο κρατικός μηχανισμός αρκέστηκε σε συστάσεις και άκαρπες συσκέψεις. Αφήνει σήμερα την Αυτοδιοίκηση μόνη της, με όσα μέσα διαθέτει, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται εγκλωβισμένοι σε κεντρικούς οδικούς άξονες ακόμη. Δεν είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών, αλλά της ευθύνης. Καλούμε την Κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα και να μην παρακολουθεί άπραγη.

ΚΚΕ: Αυτό που επείγει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία και η ασφαλής μετακίνηση των εργαζομένων

Όσο περισσότερο αποκαλύπτονται οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού σχεδιασμού, της πολιτικής προστασίας και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες, τόσο περισσότερο τα καιρικά φαινόμενα, όπως οι φυσιολογικές χιονοπτώσεις το χειμώνα, θα βαφτίζονται "ακραία" και "πρωτόγνωρα, αλλά και τόσο περισσότερο θα ακούγονται ανέξοδες συστάσεις και επικλήσεις στην "ατομική ευθύνη".

Αυτό που επείγει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία και η ασφαλής μετακίνηση των εργαζομένων, ακόμη και με παύση εργασιών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η προστασία από διακοπές ρεύματος και νερού, η φροντίδα για όσους έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα για εκείνους που πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια, η εξασφάλιση της λειτουργίας των Μέσων Μεταφοράς και των οδικών αξόνων, πολλοί εκ των οποίων είναι απροσπέλαστοι.

ΜέΡΑ25: Άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ κατάρρευσης

Δύο πράγματα ήταν απολύτως προβλέψιμα αυτές τις μέρες: ότι σφοδρή κακοκαιρία θα πλήξει την Αττική, και ότι η «σύμπραξη αρπακτικού ζαμανφουτισμού» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους ιδιώτες στους οποίους ξεπουλάει όλες τις δομές και υποδομές που ορίζουν τις ζωές μας, θα κατέγραφε άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ κατάρρευσης.

Η καταστροφική αυτή κυβέρνηση πρέπει να απομακρυνθεί χθες. Σήμερα όμως, εξελίσσεται μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση στην Αττική οδό, που θέτει σε κίνδυνο ζωές συμπολιτών μας.
Η κυβέρνηση οφείλει να τσακιστεί να κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, να κινητοποιήσει όλους τους μηχανισμούς, να εμπλέξει και το στρατό ακόμα, ώστε να απεγκλωβίσει τα θύματα της άφρονης πολιτικής της.

ΑΜΕΣΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)