to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:53 | 02.07.2020

Κοινωνία

ΣΦΕΑ: Να μην περάσει το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

«Το λαϊκό κίνημα δεν εκφοβίζεται, δεν συμβιβάζεται, δεν συνθηκολογεί»


«Οι λαϊκοί αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας δεν μπαίνουν στο "γύψο"», τονίζει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, σε ανακοίνωσή του σχετικά με το αντιδραστικό νομοσχέδιο που έχει στόχο τον περιορισμό και την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων. Ο ΣΦΕΑ τονίζει ότι «παρόλο που το αντεργατικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης είναι μεγάλο, η κυβέρνηση της ΝΔ νιώθει την ανάγκη να θωρακίσει περισσότερο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, να εκφοβίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία για να τους καταστήσει ακίνδυνους, ανήμπορους και ανυπεράσπιστους στην επερχόμενη αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Για να μπορέσει τα βάρη και της νέας κρίσης να τα φορτώσει και πάλι στο λαό».

«Οφείλουμε να ενημερώσουμε την κυβέρνηση και την εργοδοσία, πως το λαϊκό κίνημα δεν εκφοβίζεται, δεν συμβιβάζεται, δεν συνθηκολογεί», υπογραμμίζει ο ΣΦΕΑ και θυμίζει ότι «αυτό έδειξε και η δική μας ιστορία -κατά την περίοδο της δικτατορίας- που και σήμερα αυτή η αγωνιστική ιστορία, εμπνέει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Είμαστε βέβαιοι πως και αυτό το αντεργατικό τερατούργημα θα μείνει στα χαρτιά, όπως στα χαρτιά έμειναν και τόσα άλλα αντιλαϊκά νομοθετήματα μέχρι σήμερα.

Τα μέλη του "ΣΦΕΑ 1967-1974" αντιδρώντας στην προσπάθεια για περιορισμό του δικαιώματος των εργαζομένων να διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους, συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται από τα εργατικά συνδικάτα και τις άλλες εργατικές ενώσεις»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)