to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:48 | 05.07.2022

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Το περσινό τραγικό ρεκόρ καμένων εκτάσεων έχει την υπογραφή «Κυριάκος Μητσοτάκης»

«Η ιστορία έχει καταγράψει ότι οι διαδοχικές κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεωκοπία και στα μνημόνια. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις θυσίες της ελληνικής κοινωνίας κατάφεραν να βγάλουν την Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια. Και αυτό απαντάει στο γιατί στενοχωρεί τόσο πολύ τη ΝΔ το δημοψήφισμα του 2015. Επειδή η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και το 2019 η Ελλάδα είχε αποθεματικό και ήταν δημοσιονομικά ισχυρή. Γιατί με τη ΝΔ ξανά στην κυβέρνηση χρεωκοπεί ξανά η Ελλάδα»


05/07/2022

«Ο Πρωθυπουργός πέρυσι τον Αύγουστο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια, για να καλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, εξήγγειλε ότι θα μεταφέρει τις δασικές υπηρεσίες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος μέσα σε έναν μόλις μήνα. Η μεταφορά έγινε τελικά με καθυστέρηση δέκα μηνών, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, αλλά και με σοβαρά διοικητικά προβλήματα. Σήμερα, πολλές δασικές υπηρεσίες δεν έχουν τη διοικητική επάρκεια και στελέχη αλλά, ούτε και τα εντάλματα για να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης των δασικών υπαλλήλων. Από την άλλη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο του 2019 σταμάτησε την απασχόληση 5.000 εργαζόμενων στο πρόγραμμα δασοπροστασίας που καθάριζαν τα δάση, πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει και υλοποιούσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πάγωσε επίσης 550 προσλήψεις δασολόγων και δασοπόνων που είχαν προγραμματιστεί και εγκριθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Άρα τίθεται και θέμα αρμοδιοτήτων στη δασοπυρόσβεση αλλά και πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης. Χρειάζεται πρόληψη, χρειάζεται κατανομή αρμοδιοτήτων αλλά χρειάζεται όμως και μία άλλη πολιτική», σημείωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Το περυσινό ρεκόρ καμένων εκτάσεων έχει την υπογραφή: Κυριάκος Μητσοτάκης», πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε στη συνέχεια πως: «Η ιστορία έχει καταγράψει ότι οι διαδοχικές κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεωκοπία και στα μνημόνια. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις θυσίες της ελληνικής κοινωνίας κατάφεραν να βγάλουν την Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια. Και αυτό απαντάει στο γιατί στενοχωρεί τόσο πολύ τη ΝΔ το δημοψήφισμα του 2015. Επειδή η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και το 2019 η Ελλάδα είχε αποθεματικό και ήταν δημοσιονομικά ισχυρή. Γιατί με τη ΝΔ ξανά στην κυβέρνηση χρεωκοπεί ξανά η Ελλάδα».

Όσον αφορά όμως το σήμερα και την άνευ προηγουμένου ακρίβεια που βιώνει η ελληνική κοινωνία, ο Σ. Φάμελλος σημείωσε ότι: «Αυτό όμως που επίσης καταγράφεται είναι ότι οι φουσκωμένοι λογαριασμοί, οι αυξημένες τιμές στα σούπερ μάρκετ και στα πρατήρια καυσίμων έχουν την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και αυτή η πολιτική φτωχοποιεί τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».

Απάντησε ακόμη στα ντροπιαστικά ψεύδη της κ. Βούλτεψη που συμμετείχε στο πάνελ περί δήθεν συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή υπενθυμίζοντας ότι σήμερα τα ακροδεξιά στελέχη του κ. Καρατζαφέρη – ΛΑΟΣ συμμετέχουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κλείνοντας ο Σ.Φάμελλος τόνισε: «Πράγματι υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες για τη χρεωκοπία και τα μνημόνια, δεν τα ξεχνάμε. Όμως σήμερα το πρωτεύον είναι να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθύνεται στις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις, στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στο ΚΚΕ, στο ΜΕΡΑ 25 για να σχηματίσουν κυβέρνηση στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων την επόμενη μέρα και να φύγει το καθεστώς Μητσοτάκη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)