to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σ.Φάμελλος: Ο κύριος Χατζηδάκης υποτιμά τις ΑΠΕ ενώπιον της Βουλής

Η ταμπέλα του πιο "πράσινου" Πρωθυπουργού και της "πράσινης" κυβέρνησης "ξεφτίζει" κάθε μέρα όλο και περισσότερο.


Αναλυτικά η δήλωση του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σ. Φάμελλου, για την άρνηση του κυρίου Χατζηδάκη να προσέλθει στη Βουλή για τις ΑΠΕ:

Προβληματισμό μας δημιουργεί η επιλογή του κυρίου Χατζηδάκη να ορίσει τον παντελώς αναρμόδιο Υφυπουργό, Νικόλαο Ταγαρά, αρμόδιο μόνο για θέματα περιβάλλοντος, να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση που καταθέσαμε για το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΛΑΠΕ), που θα συζητηθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

Ο κύριος Χατζηδάκης αποδεικνύει, με αυτόν τον τρόπο, ότι αφενός, αποφεύγει και υποτιμά τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και αφετέρου, αποφεύγει να δώσει ο ίδιος απάντηση σε ένα θέμα αποκλειστικής του αρμοδιότητας. Υποτιμά παράλληλα, τους παραγωγούς ΑΠΕ οι οποίοι περιμένουν εναγωνίως μία λύση για τη "στρέβλωση" που έχει δημιουργήσει όμως ο ίδιος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι, αν ο κύριος Χατζηδάκης επιμείνει  στην απόφασή του να μην εμφανιστεί ο ίδιος στη Βουλή τη Δευτέρα το απόγευμα, θα αποδείξει έμπρακτα πλέον ότι έχει σοβαρή προσωπική και πολιτική ευθύνη για το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ. Θα αποδείξει επιπλέον ότι αποφεύγει να απαντήσει σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για τον κλάδο της πράσινης ενέργειας γιατί θέλει να αποκρύψει τις πραγματικές του προθέσεις για το θέμα.

Οφείλουμε όμως να το αναδείξουμε καθώς πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, στενά συνδεδεμένο με το μετασχηματισμό του ενεργειακού μας συστήματος και την επίτευξη των εθνικών μας στόχων για το κλίμα.

Φαίνεται τέλος, ότι η ταμπέλα του πιο "πράσινου" Πρωθυπουργού και της "πράσινης" κυβέρνησης "ξεφτίζει" κάθε μέρα όλο και περισσότερο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)