to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:39 | 23.04.2021

Πολιτική

Σφαλιάρα στο «ακαταδίωκτο»: «Όχι» σε ασυλία από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλο

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του ΠΙΣ, ξεκαθάρισε ότι αποποιείται της ασυλίας που του προσφέρει η τροπολογία ως μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων


Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε ότι αποποιείται της ασυλίας και των προνομίων που του προσφέρει η τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση για το ακαταδίωκτο των μελών τριών επιστημονικών επιτροπών στις οποίες συμμετέχουν και κυβερνητικά στελέχη.

Όπως παρατηρεί το θέμα της «Αυγής», το μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, μιλώντας στο OPEN,  ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει ασυλία όσο παραμένουν ακάλυπτοι όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «ως πρόεδρος του ΠΙΣ αποποιούμαι των προνομίων μέχρι και καλυφθεί και ο τελευταίος γιατρός και νοσηλευτής της χώρας».

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να έχουν ασυλία επιστήμονες μέλη επιτροπών και δεν μην έχει ένας αναισθησιολόγος που διασωληνώνει ασθενείς και ένας γιατρός και νοσηλευτής που δίνει τη μάχη κατά της πανδημίας στην πρώτη γραμμή, δηλαδή, στις ΜΕΘ.

Ο Αθ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει ζητήσει από τον Μάρτιο του 2020 την προστασία μέσω πρόνοιας ασυλίας όλου του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της χώρας που εμπλέκεται στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Χαρακτήρισε την πρόταση αυτή δίκαιη και λογική ενώ όπως είπε ανάλογη πρόβλεψη υπάρχει για την πανδημία του κορωνοϊού σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά και Ιταλία.

Επισημαίνεται ότι αν και η πρόταση έχει γίνει εδώ και ένα χρόνο δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για τους γιατρούς και νοσηλευτές ενώ αντίθετα η κυβέρνηση έσπευσε να προστατεύσει με το ακαταδίωκτο τα μέλη των επιστημονικών επιτροπών και κυβερνητικά στελέχη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)