to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:00 | 16.03.2013

Κοινωνία

Σφαίρες και θήκες όπλων στα προσωπικά αντικείμενα του τέως διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου

Τις.εντόπισε πενταμελής Επιτροπή ιατρών και εργαζομένων του Νοσοκομείου και κατάσχεσαν άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, σύμφωνα με το e-volos.gr


Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα:



Μπορεί ο μέχρι πρότινος Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Αριστείδης Ζαχαρόπουλος να απομακρύνθηκε από το ιδρύμα με υπουργική απόφαση, ως συνέπεια σειράς πολύμηνων τραγελαφικών καταστάσεων, μεταξύ του ιδίου, των ιατρών και των εργαζόμενων του Νοσοκομείου, ωστόσο ως υπόθεση όχι μόνο δεν φαίνεται να έχει κλείσει, απεναντίας εξελίσσεται, πέρνοντας μάλιστα διαστάσεις βασισμένες στην διαφορετικότητα των καιρών.

Υπό αυτές τις συνθήκες το μεσημέρι της Τετάρτης, 5μελης Επιτροπής ιατρών και εργαζομένων του Νοσοκομείου, βρέθηκε μπροστά σε σφαίρες και θήκες όπλων, τα οποία εντόπισε ανάμεσα σε φερόμενα ως προσωπικά αντικείμενα του τέως Διοικητή Ζαχαρόπουλου.

Η αντίδραση των μελών της Επιτροπής ήταν να ειδοποιήσουν άμεσα τα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου και εν συνεχεία να καλέσουν την αστυνομία, άνδρες τις οποίες έφτασαν στο σημείο και αφού κατάσχεσαν το υλικό, φώναξαν τα μέλη της Επιτροπής στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ώστε να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση.

Το ιστορικό

Όλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν την ημέρα αποχώρησης του Διοικητή από το Νοσοκομείο, μετά από εντολή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και κατά την διάρκεια συλλογής των προσωπικών του αντικειμένων. Εργαζόμενοι, αφού μπήκαν στο γραφείο του, του απαγόρευσαν να πάρει μαζί του οτιδήποτε προτού ελεγχθεί. Το αποτέλεσμα ήταν η συγκρότηση 5μελους Επιτροπής ιατρών και εργαζομένων, η οποία ανέλαβε την συγκέντρωση των αντικειμένων σε δωμάτιο του Νοσοκομείου και παρουσία του Διοικητού να εξεταστεί τί μπορεί να πάρει μαζί του και τί όχι.

Η συσταθείσα Επιτροπή συγκλήθηκε, τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη, χωρίς όμως ο Διοικητής να ανταποκριθεί στο κάλεσμά της. Ο ίδιος μάλιστα κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και εναντίον του αναπληρωτή Διοικητή Γιάννη Ντόκου, υποστηρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι την ημέρα της αποχώρησής του μπήκαν βίαια στο γραφείο του και του απαγόρευσαν να πάρει προσωπικά του αντικείμενα, μεταξύ των οποιών υπήρχαν και 5.200 ευρώ σε μετρητά.

Έτσι συνέβη και η υπόθεση μεταφέρθηκε την Παρασκευή στο Ειρηνοδικείο Βόλου, το οποίο απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του τέως Διοικητή εναντίον των 8 εργαζομένων. Οι ίδιοι, ενώπιον του δικαστού του ζήτησαν και πάλι να παραυρεθεί ενώπιον της Επιτροπής για να προχωρήσει η διαδικασία παραλαβής των προσωπικών του αντικειμένων, με τον κ. Ζαχαρόπουλο να αρνείται, εκφράζοντας μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, την καχυποψία ότι οι εργαζόμενοι, καθότι διώκτες του, ενδεχομένως να έχουν βάλει και ναρκωτικά στις σακούλες των εγγράφων, ώστε να τον ενοχοποιήσουν.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, οι εργαζόμενοι και αφού έλαβαν το "πράσινο φως" από την Εισαγγελία διά μέσω της νομικού συμβούλου, προχώρησαν στο άνοιγμα του δωματίου, ώστε να καταγράψουν τα έγγραφα που ήθελε να πάρει μαζί του ο τέως Διοικητής και να διαπιστώσουν εάν πρόκειται ή όχι για έγγραφα χρήσιμα στο Νοσοκομείο ή προσωπικά. Μέσα σε αυτές τις σακούλες λοιπόν, με τα έγγραφα, βρέθηκαν και οι σφαίρες με τις δύο θήκες όπλων.

Την υπόθεση πλέον έχει αναλάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Πλάνα και φωτογραφίες που κατέγραψε ο φακός του e-Volos.gr καθώς και τις δηλώσεις της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κας Φούλης Τσιώμου:

1.JPG

2.jpg

3.JPG

tags: Βόλος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)