to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:11 | 12.01.2021

πηγή: Αυγή

Πολιτική

«Σφαγή» βουλευτών της ΝΔ για τα Rafale - Διακόπηκε η συνεδρίαση

Άγριος καυγάς του προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας Κώστα Γκιουλέκα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξοπλιστικών Αθανάσιο Δαβάκη


Πρωτοφανής καυγάς ανάμεσα στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Γκιούλεκα και Αθανάσιο Δαβάκη που εκτελούν χρέη προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων αντίστοιχα ξέσπασε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, με αποτέλεσμα να υπάρξει ολιγόλεπτη διακοπή.

Η συζήτηση διακόπηκε άρον άρον μετά από καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ και προέδρου της επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, Θανάση Δαβάκη, περί απαράδεκτης και πρωτοφανούς διαδικασίας που δεν έχει καλύψει τα τεχνικά ζητήματα του όπλου συμπεριλαμβανομένων «κρίσιμων παραμέτρων».

Ο Θ. Δαβάκης ζήτησε να συνεδριάσει αύριο, Τετάρτη, η επιτροπή του προκειμένου να υπάρξει νεότερη ενημέρωση των απορρήτων στοιχείων των αεροσκαφών από τους αρμοδίους του ΥΠΕΘΑ, καθώς η προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών δεν είχε ενημερωθεί.

Παρεμβαίνοντας μέσω τηλεδιάσκεψης ο Θ. Δαβάκης έκανε λόγο για απαράδεκτη και πρωτοφανή διαδικασία και τόνισε, διαψεύδοντας προηγούμενο ισχυρισμό του υπουργού Άμυνας ότι δεν έχουν καλυφθεί τα τεχνικά ζητήματα.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει καβγάς μεταξύ του Θ. Δαβάκη και του Κ. Γκιουλέκα, με τον τελευταίο να κόβει τα μικρόφωνα της τηλεδιάσκεψης και να διακόπτει η συνεδρίαση.

Τελικά, μετά από παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, αποφασίστηκε να διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη, η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής εκτός Βουλής και συγκεκριμένα σε μεγάλη αίθουσα (Αίθουσα Καποδίστριας) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την συμμετοχή περισσότερων βουλευτών.

Αναλυτικά ο διάλογος μεταξύ των δύο βουλευτών της ΝΔ:

Θανάσης Δαβάκης: Συζητείται ένα κρίσιμο οπλικό σύστημα το οποίο ως πρόεδρος της επιτροπής λέω ότι δεν αναλύθηκε όπως έπρεπε στην επιτροπή. Πρέπει να συγκληθεί αύριο η επιτροπή Εξοπλιστικών να συζητηθούν τα απόρρητα και να προχωρήσουμε. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η διαδικασία να μπαίνει η μια επιτροπή στα χωράφια της άλλης. Δεν καλύφθηκαν τα τεχνικά ζητήματα του όπλου και πρέπει να συζητηθούν. Δεν είναι δυνατόν να ρωτάει ο κάθε συνάδελφος τον άλλο τι θα ειπωθεί. Τι είναι αυτά τα πράγματα;

Κώστας Γκιουλέκας: Αυτή τη διαδικασία εισηγήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Θανάσης Δαβάκης: Δηλαδή η επιτροπή Εξοπλιστικών και Άμυνας θα ενημερωθεί μερικώς και εμμέσως και αν ενημερωθεί; Εγώ θα έρθω αύριο για να ενημερωθώ.

Κώστας Γκιουλέκας: Τους περιορισμούς της πανδημίας τους ορίζουν οι γιατροί τι να κάνουμε τώρα;

Θανάσης Δαβάκης: Μα μου είπατε πριν ότι τους όρισε ο υπουργός. Να συγκληθεί ενδιαμέσως η επιτροπή για να ειπωθούν τα απόρρητα ζητήματα. Είναι κοινοβουλευτικά ανάρμοστο αυτό. Δεν έχει ξανασυμβεί!

Κώστας Γκιουλέκας: Σας παρακαλώ πολύ κύριε Δαβάκη σας εξήγησα. Τοποθετήθηκε ο υπουργός και οι εισηγητές των κομμάτων και έχουμε προχωρήσει.

Θανάσης Δαβάκης: Αντιλαμβάνεστε τι μου λέτε; Από πότε…

Κώστας Γκιουλέκας: (φωνάζοντας). Επιτρέψτε μου σας παρακαλώ πολύ. Τι θα πει αν αντιλαμβάνομαι τι λέω; Η Κοινοβουλευτική Ομάδα όρισε συναδέλφους. Αν θέλετε διαμαρτυρηθείτε στην ΚΟ όχι στην επιτροπή. Δεν επέλεξα εγώ. Δεν είναι δυνατόν αυτό. Θα διακόψουμε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)