to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 07.09.2020

Πολιτική

Σεξιστικό σχόλιο στο Big Brother του ΣΚΑΙ προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις - Παρεμβάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Νάσος Ηλιόπουλος: «Η αναπαραγωγή της κουλτούρας του βιασμού σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Αποτελεί υπόθεση όλων μας η απομόνωση και αντιμετώπιση αυτών των αντιλήψεων. Τεράστια η ευθύνη του τηλεοπτικού σταθμού»


«Η αναπαραγωγή της κουλτούρας του βιασμού σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Αποτελεί υπόθεση όλων μας η απομόνωση και αντιμετώπιση αυτών των αντιλήψεων. Τεράστια η ευθύνη του τηλεοπτικού σταθμού για την αναπαραγωγή του συγκεκριμένου υλικού»: Αυτή είναι η αντίδραση του νέου εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου στο σεξιστικό σχόλιο παίκτη του Big Brother του ΣΚΑΙ που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα Social Media

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το σχόλιο παίκτη της εκπομπής ριάλιτι, που προβάλλει ο ΣΚΑΙ, καθώς παραδέχτηκε σε συμπαίκτες του πως ενδέχεται να προχωρήσει σε βιασμούς.

«Με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο αλλιώς έχει βιασμό» είπε συγκεκριμένα είπε ο παίκτης του Big Brοther, Αντώνης Αλεξανδρίδης, ενώ τα πλάνα προβλήθηκαν στο κανάλι ζωντανής 24ωρης ροής που διατηρεί ο ΣΚΑΙ.

Ο ίδιος παίκτης είχε προκαλέσει και στο παρελθόν, δηλώνοντας ότι «δεν συμπαθεί τους γκέι».

Μήπως ήρθε η ώρα να παρέμβει το ΕΣΡ επιτέλους και να παίξει το ρόλο του, διακόπτοντας από το χυδαίο σόου;

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανακοίνωση του ΕΣΡ για το Big Brother

Παρέμβαση Πέτσα

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Στέλιος Πέτσας αναφέρει ότι έχει ζητήσει παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, για τον διάλογο “με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματική πράξη”, όπως χαρακτηριστικά γράφει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως λέει, έχει επικοινωνήσει με τον τηλεοπτικό σταθμό την άμεση αντίδραση του οποίου, τονίζει, ότι θεωρεί αυτονόητη.

Έδιωξαν τον παίκτη

Η κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι αντιδράσεις που προκάλεσε η αθλιότητα που ξεστόμισε ο παίκτης του ριάλιτι σόου Big Brother, ανάγκασαν την παραγωγή του να αποπέμψει τον Αντώνη Αλεξανδρίδη. 

Δείτε το βίντεο:

Σε ανθρώπινο λάθος εργαζομένου ρίχνει την ευθύνη ο Όμιλος ΣΚΑΙ

Όπως αναφέρει ο Όμιλος ΣΚΑΙ: «η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου σχολίου στο πλαίσιο της διαδικτυακής μετάδοσης οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος εργαζομένου, ένα σφάλμα δίχως πρόθεση, το οποίο, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, δεν μπόρεσε να αποφευχθεί»

Ως εκ τούτου, λάβαμε την απόφαση να προβούμε στην προσωρινή διακοπή της διαδικτυακής μετάδοσης του παιχνιδιού, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τους κανόνες και τις διαδικασίες ασφάλειας, που τη διέπουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΚΑΙ αναφορικά με τη διαδικτυακή μετάδοση της παραγωγής Big Brother:

«Ο Όμιλος ΣΚΑΙ με την επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν υιοθετεί, δεν ασπάζεται και δεν δέχεται λογικές, στάσεις ή συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ατομικά δικαιώματα και την ισότητα των φύλων.

Σε αυτό το πλαίσιο, διευκρινίζεται ότι όσα έλαβαν χώρα στη διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση (livestreaming) του Big Brother, και όχι την ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης καθημερινού επεισοδίου, αφορούν σε σχόλιο ενός παίκτη, ο οποίος άμεσα απομακρύνθηκε από την παραγωγή, καθώς με τα λεγόμενά του, όχι μόνο παραβίασε κατάφωρα τους όρους και τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά προκάλεσε την αποστροφή και την καταδίκη σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται  για ένα φαινόμενο που δεν ανεχόμαστε, καθώς αντιτίθεται σε όλα όσα πρεσβεύει ο Όμιλος μας.

Η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου σχολίου στο πλαίσιο της διαδικτυακής μετάδοσης οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος εργαζομένου, ένα σφάλμα δίχως πρόθεση, το οποίο, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, δεν μπόρεσε να αποφευχθεί.

Ως εκ τούτου, λάβαμε την απόφαση να προβούμε στην προσωρινή διακοπή της διαδικτυακής μετάδοσης του παιχνιδιού, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τους κανόνες και τις διαδικασίες ασφάλειας, που τη διέπουν.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι κανόνες της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, την τήρηση των οποίων εποπτεύει και ελέγχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και οι οποίοι αφορούν στην τηλεοπτική μετάδοση των επεισοδίων του παιχνιδιού, γίνονται απόλυτα σεβαστοί και θα συνεχίσουν να τηρούνται με αυστηρότητα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Το σύνολο του προσωπικού του Ομίλου μας, η διοίκηση και η κοινωνική του δράση σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα, επιβεβαιώνουν και θα συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν έμπρακτα την απαρασάλευτη υπεράσπιση αξιών, όπως η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η ανθρωπιά. Στον Όμιλό μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η θέση της γυναίκας σε μία σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία είναι μακριά και πέρα από σεξιστικά στερεότυπα, προκαταλήψεις και πατριαρχικές αντιλήψεις. Το αποδεικνύουμε άλλωστε έμπρακτα, απασχολώντας πλήθος γυναικών σε θέσεις κλειδιά.»

Δημ. Τζανακόπουλος: Κουλτούρα βιασμού σε prime time και με χορηγούς.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο νέος Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Τζανακόπουλος με ανάρτηση του στα social media

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποχώρησε ο Α. Πετρόπουλος από πάνελ του ΣΚΑΪ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Big Brother (βίντεο)

Π. Σκουρλέτης: Κυβέρνηση, ΕΣΡ να λάβουν επιτέλους μέτρα

Ε. Αχτσιόγλου: Καμία ανοχή στην κουλτούρα βιασμού


«Η αναπαραγωγή κουλτούρας βιασμού είναι αδιανόητη για την κοινωνία μας. Τεράστια η ευθύνη του καναλιού που μετέδωσε τον κανιβαλισμό. Καμία ανοχή. Το ΕΣΡ έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει για να διακοπεί αυτή η χυδαιότητα» τονίζει σε δήλωση της για το Big Brother η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ,

Αλέξης Χαρίτσης: Καμιά ανοχή στην κουλτούρα βιασμού

Όλγα Γεροβασίλη: Ζητείται θεσμική παρέμβαση από το ΕΣΡ και τη δικαιοσύνη

Δημ. Παπαδημούλης: Η οποιαδήποτε μορφή άσκησης βίας κατά των γυναικών αποτελεί ευθεία και βάναυση παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Με αφορμή τη χυδαία δήλωση περί ‘’βιασμού γυναικών’’ που έγινε από παίκτη στο ριάλιτι παιχνιδιού ‘Big Brother’ που προβάλλεται από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Δημ. Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορετικότητα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η οποιαδήποτε μορφή άσκησης βίας κατά των γυναικών αποτελεί ευθεία και βάναυση παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι πράξη απολύτως καταδικαστέα και επαίσχυντη. Η κανονικοποίηση της κουλτούρας του βιασμού δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία μας. Αλλά ούτε και στην τηλεόραση: Η εξύμνησή της, σε ώρα υψηλής τηλεθέασης, στο βωμό του κέρδους είναι εμετική. Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία οφείλουν να πάρουν θέση και η Δικαιοσύνη και το ΕΣΡ να παρέμβουν. Η σιωπή υποδηλώνει συνενοχή».

Στο θέμα παρενέβη και η πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας, Φ, Κούβελα με ανάρτησή της στο facebook

Ανακοίνωση της ΚΝΕ: Να σταματήσει να προβάλλεται το Big Brother

«Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, μέσω του γνωστού τηλε-σκουπιδιού "Big Brother", "βιάζει" την ανθρώπινη αξιοπρέπεια! Μετά τον ακραίο εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης, την προβολή φασιστικών-ρατσιστικών αντιλήψεων και συμπεριφορών, την αναπαραγωγή στερεοτύπων και την εμπορευματοποίηση της σεξουαλικής επιλογής, ο ΣΚΑΪ προβάλλει πλέον και επικίνδυνα, μισογυνικά σχόλια για εγκληματικές πράξεις, όπως ο βιασμός γυναικών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ, με αφορμή σχετικό σχόλιο παίκτη του παιχνιδιού.

«Βούρκος το σύστημα της εκμετάλλευσης που καθαγιάζουν, βρωμερά απόνερα τα τηλεοπτικά τους προϊόντα! Εδώ και τώρα να σταματήσει να προβάλλεται το τηλε-σκουπίδι "Big Brother"! Δε θέλουμε να ζούμε σε χωματερή!» προσθέτει στο σχόλιό της η ΚΝΕ.

tags: Big Brother

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)