to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:00 | 28.03.2017

Διεθνή

Σεξισμός στην πρώτη σελίδα της Daily Mail: Τα... πόδια Μέι - Στέρτζον σχολίασε η εφημερίδα

Aντί για την υψίστης πολιτικής σημασίας συνάντησή τους για το Brexit και το μέλλον της Βρετανίας και της Σκωτίας


Σάλο έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο της Daily Mail που κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Never mind Brexit, who won Legs-it!», το οποίο αποδυναμώνει τη χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών για να επικεντρωθεί στις γάμπες τους!

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας καλύπτεται από μια φωτογραφία από τη συνάντηση που είχαν χθες, Δευτέρα, στη Γλασκώβη η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και η πρώτη υπουργός (πρωθυπουργός στην ουσία) της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζεον.

Ο τίτλος ζητά από τον αναγνώστη να σταματήσει να σκέφτεται το Brexit –που θυμόμαστε πόσο πολύ το υποστήριξε η Daily Mail– και να εστιάσει στα πόδια των δύο γυναικών. «Ξεχάστε το Brexit, ποιος κέρδισε το Legs-it!» είναι το θέμα, γράφει ο τίτλος της εφημερίδας.

Όπως σημειώνει ο Guardian το σεξιστικό πνεύμα συνεχίζεται και στις επόμενες σελίδες: «Τα καλύτερα όπλα που έχουν στη διάθεσή τους είναι οι γάμπες τους» γράφει για τις δύο πολιτικούς!

Υπάρχει και ανάλυση, γραμμένη από γυναίκα αρθρογράφο (!),  για τα πόδια της Στέρτζεον που «φλερτάρουν περισσότερο, είναι δελεαστικά σταυρωμένα, μια ευθεία απόπειρα για αποπλάνηση».

Το πρωτοσέλδο της Daily Mail δεν σχολίασε αρνητικά μόνο η Guardian, αλλά και χιλιάδες χρήστες των social media που εξοργισμένοι κατακεραυνώνουν την εφημερίδα κατηγορώντας την για απαράδεκτο σεξισμό σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για το Ηνωμένο Βασίλειο. Πολλοί μάλιστα ξεκίνησαν να διαγράφουν από τα κινητά τους την εφαρμογή της Daily Mail.

Επίσης, γυναικείες οργανώσεις εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους:

Μεταξύ των εξαγριωμένων και ο ηγέτης του εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος έγραψε «Έχουμε 2017. Αυτός ο σεξισμός ανήκει στο παρελθόν. Ντροπή στη Daily Mail».

Στο ίδιο πνεύμα και το tweet του πρώην αρχηγού του Εργατικού Κόμματος και της αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2010 έως το 2015, Εντ Μίλιμπαντ.


Left.gr, με πληροφορίες από Protagon, Guardian

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)