to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:07 | 31.05.2023

Αθλητισμός

Σεβίλη και Ρόμα στον τελικό του Europa League

Σεβίλη και Ρόμα αγωνίζονται απόψε (22:00) στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστη στον τελικό του Europa League, αναζητώντας μία θέση στην Ιστορία αλλά και στο επόμενο Champions League


Σεβίλη και Ρόμα αγωνίζονται απόψε (22:00) στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστη στον τελικό του Europa League, αναζητώντας μία θέση στην Ιστορία αλλά και στο επόμενο Champions League, δόξα, χρήματα, ένα Κύπελλο και ένα εισιτήριο για την Αθήνα, προκειμένου να διεκδικήσουν ένα ακόμα τρόπαιο.

Η Σεβίλη, η πιο επιτυχημένη ομάδα της διοργάνωσης, με έξι τρόπαια (Κύπελλα UEFA/ Europa League) θα επιδιώξει το 7ο στέμμα της, έχοντας κερδίσει και τους έξι προηγούμενους τελικούς της (2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020).
Η Ρόμα, είναι στον τελικό μιας μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης της UEFA για 2η συνεχόμενη φορά, μετά το Conference Cup  που κατέκτησε το 2022. Σε τόσους τελικούς όσο και σε όλη την προηγούμενη ιστορία του συλλόγου, το 1984 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (νυν Champions League) και το 1991 στο Κύπελλο UEFA).
Θέση την Ιστορία αναζητά και ο Πορτογάλος προπονητής της Ρόμα Ζοσέ Μουρίνιο στον 6ο του τελικό σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας κερδίσει και τους 5 προηγούμενους: 2 με την Πόρτο (UCL και Κύπελλο UEFA), 1 με την Ίντερ (UCL), 1 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Europa League) και 1 με τη Ρόμα (Conference League).

Εκτός από το Κύπελλο βάρους 15 κιλών, το βαρύτερο από όλα τα τρόπαια της UEFA και δεν έχει λαβές, η νικήτρια θα εξασφαλίσει θέση στο επόμενο Champions League 2023/24-και μάλιστα θα είναι επικεφαλής ομίλου στην διαδικασία της κλήρωσης-, αλλά και εισιτήριο για τον αγώνα του ευρωπαϊκού Super Cup, προγραμματισμένος να γίνει στις 16 Αυγούστου στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», με αντίπαλο την νικήτρια του Champions League (Μάντσεστερ Σίτι ή Ίντερ). Αγώνας που «μετακινήθηκε» από την «Ak Bars Arena» Καζάν, πόλη που είχε αρχικά  οριστεί να τον φιλοξενήσει, αλλά της αφαιρέθηκε λόγω της τιμωρίας που υπάρχει τη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία.

Πέρα από όλα αυτά όμως υπάρχουν και τα χρήματα. Η νικήτρια θα προσθέσει σε αυτά που έχει κερδίσει έως τώρα 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό Super Cup αντιστοιχεί σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ, με την ομάδα που θα επικρατήσει  να λαμβάνει επιπλέον 1 εκατομμύριο ευρώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)