to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:21 | 02.06.2021

Διεθνή

Σερβία: Προσφέρει δωρεάν εμβολιασμό στους πολίτες της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης

Για επάρκεια εμβολίων έκανε λόγο ο πρόεδρος της Σερβίας - Το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί το ενδιαφέρον των πολιτών για εμβολιασμό


Όλοι οι πολίτες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης θα μπορούν από αύριο να εμβολιάζονται στην Σερβία χωρίς ραντεβού, δωρεάν. Την δυνατότητα αυτή ανήγγειλε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου, μετά την συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον προεδρεύοντα του συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ και την πολιτική ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας (Republika Srpska). «Από αύριο οι πολίτες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης θα μπορούν να προσέρχονται χωρίς ραντεβού σε οποιοδήποτε εμβολιαστικό κέντρο στην Σερβία και να εμβολιάζονται εντελώς δωρεάν» ανέφερε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Επισήμανε ότι η δυνατότητα αυτή θα παρέχεται σε όλους τους πολίτες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και όχι μόνο στους πολίτες της μίας οντότητας, δηλαδή της Σερβικής Δημοκρατίας. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς τόνισε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων για όλους του πολίτες της περιοχής με δεδομένο ότι στην Σερβία έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, αλλά και διότι τελευταία έχει μειωθεί το ενδιαφέρον των πολιτών για εμβολιασμό.

Η Σερβία στις αρχές Μαρτίου παρείχε δωρεάν 102.190 δόσεις διαφόρων εμβολίων σε γειτονικές χώρες των δυτικών Βαλκανίων ενώ προχθές δώρισε 100,000 δόσεις του εμβολίου Pfizer-Biontech στην Τσεχία. Επίσης, τον Μάρτιο στην Σερβία εμβολιάστηκαν περίπου 40,000 ξένοι κυρίως υπήκοοι της Βόρειας Μακεδονίας, του Μαυροβουνίου, της Αλβανίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

ΑΠΕ -ΜΠΕ

tags: Σερβία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)