to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:27 | 18.02.2016

Διεθνή

Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, ΠΓΔΜ και Αυστρία συμφώνησαν σε κοινή καταγραφή των προσφύγων στη Γευγελή

Την κοινή καταγραφή των προσφύγων που διασχίζουν από την Ελλάδα στην ΠΓΔΜ και την οργάνωση της απευθείας μεταφοράς τους από τα σύνορα στην Αυστρία συμφώνησαν οι αρχηγοί της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, της Σερβίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας και της Αυστρίας.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το οποίο επικαλείται δήλωση του Vlado Dominic, επικεφαλής της αστυνομίας της Κροατίας μετά τη συνάντηση των αρχηγών της αστυνομίας στο Ζάγκρεμπ  έχει συμφωνηθεί η ταυτοποίηση, η καταγραφή των μεταναστών στην ΠΓΔΜ και η οργάνωση της μεταφοράς τους .  Μόλις αρχίσει η μεταφορά, κανείς δεν θα είναι σε θέση να ακολουθήσει το κονβόι, πρόσθεσε ο Dominic.

Ο στόχος της συμφωνίας είναι να αποφευχθεί οι πρόσφυγες να επιστρέφουν πίσω σε μια άλλη χώρα του προσφυγικού διαδρόμου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Κροατίας τα μέτρα που συμφωνήθηκαν θα εφαρμοστούν από την Πέμπτη.
 

Ο Dominic και οι ομόλογοί του συμφώνησαν να καλέσουν τη Βουλγαρία και την Αλβανία να ενώσουν τις προσπάθειές τους για την καταγραφή των μεταναστών, καθώς οι δύο χώρες θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος μιας νέας διαδρομής για τους μετανάστες που προέρχονται από την Ελλάδα στο δρόμο τους προς τη Δυτική Ευρώπη.
 

Η Αυστρία δήλωσε την Τετάρτη ότι θα περιορίσει τον αριθμό των μεταναστών που επιτρέπει σε 3.200 την ημέρα από την Παρασκευή, μετατρέποντας ένα ετήσιο ανώτατο όριο για τις αιτήσεις ασύλου σε ένα ημερήσιο όριο εισόδου. Αυτό είναι πιθανό να προκαλέσει καθυστερήσεις στην κύρια διαδρομή των προσφύγων στην Ευρώπη. 

Άμεση ήταν η απάντηση της Κομισιόν, η οποία προειδοποίησε τη Βιέννη ότι το σχέδιό της για ημερήσιο πλαφόν στον αριθμό των αιτούντων άσυλο που περνάνε σε αυστριακό έδαφος παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία.
 

Χώρες της βαλκανικής οδού για τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τον πόλεμο και την αστάθεια στη Μέση Ανατολή και την Αφρική έχουν δηλώσει ότι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, εάν η Αυστρία ή η Γερμανία επιβάλλει οποιαδήποτε σκληρότερα μέτρα για τις αφίξεις των μεταναστών.

(stokokkino.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)