to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:20 | 05.11.2018

Πολιτική

Σερφάροντας με γυψοσανίδα και άλλες φουρτούνες

Η υπόθεση «γυψοσανίδα» στο ΚΕΕΛΠΝΟ δεν απασχόλησε τα κανάλια, χωρίς να μας προκαλεί έκπληξη. Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν το πρώτο μέρος του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής που αφορά το «Ερρίκος Ντυνάν» με τρόπο εξαιρετικά συνοπτικό και με έμφαση στις αντιδράσεις Γεωργιάδη και Λοβέρδου, η συνταγματική αναθεώρηση με έμφαση στις αντιδράσεις της Εκκλησίας, η επικείμενη παράδοση της σορού του ομογενούς Κ. Κατσίφα, τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, η κακοκαιρία στην Ιταλία, οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, νέος γύρος αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 


Sui generis διαπλοκή: Οι πολιτικές ευθύνες που προκύπτουν από το πόρισμα για το «Ερρίκος Ντυνάν»

Το πρώτο μέρος του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής που αφορά το «Ερρίκος Ντυνάν» θα συζητηθεί, αύριο Τρίτη, στις 15:00, σε ειδική συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής. (αναλυτικά)


 

Συγκρότηση της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος

Μέχρι την Τετάρτη η συγκρότηση της 46μελούς Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος - Στις 14 Νοεμβρίου η συζήτηση στην Ολομέλεια.  (αναλυτικά)


 

«Η ΝΔ επιδιώκει τη συνταγματοποίηση του ακραίου νεοφιλελευθερισμού»

«Εντύπωση προκαλεί η παράλειψη κάθε αναφοράς στο άρθρο 86 και στο νόμο περί ευθύνης υπουργών στο non paper της ΝΔ, όταν τις τελευταίες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης αυτοπαρουσιάζεται ως ο σύγχρονος Δον Κιχώτης που έδινε μόνος του "μάχες" κατά του συγκεκριμένου άρθρου, μάχες οποίες μόνο ο ίδιος θυμάται», σχολιάζουν πηγές της Κουμουνδούρου, αναφορικά με όσα «διέρρευσε» νωρίτερα η ΝΔ, ενόψει της αυριανής παρουσίασης των θέσεών της από τον Κυρ. Μητσοτάκη. (αναλυτικά)


 

Έγγραφα-φωτιά βρέθηκαν κρυμμένα πίσω από γυψοσανίδες στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Πολύτιμα έγγραφα για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, βρέθηκαν σε «κρύπτη» του οργανισμού στο Μαρούσι, επιβεβαίωσε η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου. (αναλυτικά)


 

Στο Μπιλμπάο το 2ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ των Προοδευτικών, Οικολογικών και Αριστερών Δυνάμεων, 9-11 Νοεμβρίου

Συμμετέχει ενεργά με κεντρικούς ομιλητές η «Προοδευτική Συμμαχία» (Progressive Caucus) του Ευρωκοινοβουλίου (Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι) (αναλυτικά)


 

Τι καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ για προληπτικές εξετάσεις, επισκέψεις στους γιατρούς και οδοντιατρική περίθαλψη

Σύμφωνα με τον νέο ΕΚΠΥ (αναλυτικά)


 

Αυξημένα κατά 20% τα σχολικά γεύματα φέτος

«Η ΝΔ δεν το ψήφισε διότι θεωρεί ότι τα σχολικά γεύματα είναι σχολικά συσσίτια», ανέφερε η Θ. Φωτίου, σημειώνοντας ότι «η έμφαση στο συσσίτιο είναι για να υποβαθμίσει τον θεσμό». (αναλυτικά)


 

Η χώρα μας πέτυχε την επανεκλογή της Συμβούλιο της ITU

Ν. Παππάς: «Η Ελλάδα είναι παρούσα για μια ακόμα φορά σε ένα πολύ σημαντικό, διεθνούς εμβέλειας, γεγονός. Η επιβεβαίωση της θέσης μας στο Συμβούλιο της ITU αποτελεί για εμάς εντολή ενεργούς συμμετοχής στις εργασίες που καθορίζουν την πορεία των τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως» (αναλυτικά)


 

Για την ανάπτυξη της Κ.ΑΛ.Ο.: Σύμφωνο συνεργασίας Υπ. Εργασίας- Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Ευάγγελος Νικολαΐδης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Βασίλης Καρδάσης, υπέγραψαν την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. (αναλυτικά)


 

Θα τηρήσουμε τη νομιμότητα με τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Θα τηρήσουμε τη νομιμότητα όσον αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ. (αναλυτικά)


 

«Τίποτα δεν θα πέσει κάτω», το μήνυμα της Όλγας Γεροβασίλη στους εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Άπλετο φως σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά όλων των εμπλεκομένων στον τραγικό θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλαδστωνος, υποσχέθηκε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη στους εκπροσώπους LGBTQI οργανώσεων, με τους οποίους συναντήθηκε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στο γραφείο της. (αναλυτικά)


 

Αναπτυξιακή Στρατηγική - «Σχεδιάζουμε τη δεκαετία 2020-2030»

Το τέλος της επιτροπείας και η κατάκτηση μεγαλύτερων βαθμών αυτονομίας στον καθορισμό και την υλοποίηση της πολιτικής, μας επιτρέπει να συγκροτήσουμε τη δική μας αναπτυξιακή στρατηγική και να εμπλουτίσουμε το δικό μας αναπτυξιακό σχέδιο, αναφέρει ο Γιάννης Δραγασάκης, εν όψει της αυριανής παρουσίασης του Προγραμματισμού του Υπουργείου Οικονομίας. (αναλυτικά)


 

Σε τέσσερις άξονες οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την ανάπτυξη - Οι τροπολογίες για τις ιδιωτικές επενδύσεις

Σειρά τροπολογιών έχει καταθέσει προς ψήφιση το υπουργείο Οικονομίας βελτιώνοντας το θεσμικό πλαίσιο, για τους επενδυτές, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία από τους δύο κύκλους λειτουργίας του Αναπτυξιακού Νόμου. (αναλυτικά)


 

ΟΑΣΑ: Στοίχημα η διαρκής βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών

«Είναι ένα πρόβλημα που έχει να κάνει και με την εξοικείωση των πολιτών στο νέο σύστημα (ηλεκτρονικό εισιτήριο), αλλά και με κάποιες ατέλειές του που στην πορεία διορθώνονται, ενώ σύντομα θα εισαχθούν και νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού» αναφέρει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του ΔΣ ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης σε ό,τι αφορά το θέμα των ουρών σε σταθμούς του μετρό. (αναλυτικά)


 

Μέτρα για τους πληγέντες του Μαντουδίου

Με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου. (αναλυτικά)


 

Μέτρα του ΥΠΟΙΚ για τη διευκόλυνση των πληγέντων της Ζακύνθου

Παρατείνονται μέχρι τις 28/1/2019 οι προθεσμίες πληρωμής οφειλών για τους πληγέντες από τον σεισμό στη Ζάκυνθο. (αναλυτικά)


 

Δύο νέες βάσεις του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη μειώνουν τον χρόνο πρόσβασης στα περιστατικά

Δύο νέες βάσεις έχει θέσει σε λειτουργία η διοίκηση του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης εδώ και δύο μήνες μειώνοντας κατά πολύ (κατά 10 -15 λεπτά τουλάχιστον) τον χρόνο πρόσβασης στα περιστατικά. Πρόκειται για μία νέα βάση εντός του γηπέδου του Καυταντζογλείου και μία ακόμη στην ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων. Έτσι, από έξι που ήταν οι βάσεις του ΕΚΑΒ στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης οι βάσεις γίνονται τώρα 8. (αναλυτικά)


 

#This_is_not_fake_news – 26: Αποκατάσταση δικτύων και ενεργειακή αναβάθμιση στο Άλσος Αιγάλεω

Διαδικτυακή εκστρατεία για την ενημέρωση των πολιτών για τα έργα υποδομής που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής (αναλυτικά)


 

Δωρεάν 2.500 e-books απ' την Εθνική Βιβλιοθήκη

Το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης ανοίγει πιλοτικά στο κοινό με δωρεάν εξ αποστάσεως πρόσβαση σε βιβλία ευρείας αναγνωσιμότητας. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)