to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:35 | 18.04.2021

Πολιτική

Self tests: Κυβερνητικό φιάσκο με τη Swiss Med - Κηρύχθηκε έκπτωτη από το διαγωνισμό των 11 εκατ. ευρώ

Η ΓΓΠΠ αιφνιδιαστικά το βράδυ του Σαββάτου κήρυξε έκπτωτη την εταιρεία SwissMed από τον διαγωνισμό για τα 3 εκατ. self test έναντι σχεδόν 11 εκατ. ευρώ - «Η εν λόγω εταιρία πουλήθηκε σε άλλη εταιρία με περίεργες σχέσεις -και καμία σχέση με το αντικείμενο- αμέσως μετά την ανάθεση παραγγελίας 10 εκατομμυρίων!», τονίζει χαρακτηριστικά η Δώρα Αυγέρη - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Το σκάνδαλο δε μπορεί να κρυφτεί πια


Έκπτωτη κήρυξε το βράδυ του Σαββάτου η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη την εταιρία Swiss Med από την οποία παρήγγειλε 3.000.000 self test αντί 10.080.000 ευρώ!

Πρόκειται για την εταιρία που συστήθηκε έξι μήνες πριν από το διαγωνισμό που προκηρύχθηκε παραμονή της 25ης Μαρτίου και έληξε σε τρεις μέρες!

Χαρακτηρίζεται εταιρία-φάντασμα που απασχόλησε τον Τύπο, καθώς δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο, ενώ αντιθέτως έχει άλλες περίεργες σχέσεις...

Για το θέμα, αναφέρει η βουλεύτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δώρα Αυγέρη, έγινε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία δεν απαντήθηκε.

Η ίδια σημειώνει ότι «το θέμα χόντρυνε ακόμη περισσότερο, όταν στη σημερινή «Δημοκρατία» αποκαλύφθηκε ότι η εν λόγω εταιρία πουλήθηκε σε άλλη εταιρία με περίεργες σχέσεις -και επίσης καμία σχέση με το αντικείμενο- αμέσως μετά την ανάθεση της παραγγελίας των 10 εκατομμυρίων!»

Η ανάρτηση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Δώρας Αυγέρη, στο Facebook:

Έκτακτο και αποκλειστικό!
Βράδυ Σαββάτου, στις 19:37, η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη κήρυξε έκπτωτη την εταιρία Swiss Med από την οποία παρήγγειλε 3.000.000 self test αντί 10.080.000 ευρώ!
Πρόκειται για την εταιρία που συστήθηκε έξι μήνες πριν από το διαγωνισμό που προκηρύχθηκε παραμονή της 25ης Μαρτίου και έληξε σε τρεις μέρες!
Πρόκειται για την εταιρία-φάντασμα που απασχόλησε τον Τύπο, καθώς η εταιρία δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο, ενώ αντιθέτως έχει άλλες περίεργες σχέσεις...
Το θέμα έγινε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία δεν απαντήθηκε.
Το θέμα χόντρυνε ακόμη περισσότερο, όταν στη σημερινή «Δημοκρατία» αποκαλύφθηκε ότι η εν λόγω εταιρία πουλήθηκε σε άλλη εταιρία με περίεργες σχέσεις -και επίσης καμία σχέση με το αντικείμενο- αμέσως μετά την ανάθεση της παραγγελίας των 10 εκατομμυρίων!
Πρέπει να έπεσε πολλή δουλειά στο Μαξίμου βράδυ Σαββάτου για να βρεθεί το αποσμητικό που θα κρύψει την μπόχα.
Αλλά η μυρωδιά της σαπίλας δεν καλύπτεται με τίποτα!

ΥΓ
Η προθεσμία για την παράδοση των τεστ έληγε στις 13/4/2021!
Η μεταβίβαση της SWISS MED έγινε στις 12/4/2021!
Η απόφαση της έκπτωσης ελήφθη σήμερα το βράδυ!

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το σκάνδαλο δε μπορεί να κρυφτεί πια

Με ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε την εξέλιξη:

«Όσο και αν προσπαθούν ο κ. Μητσοτάκης και οι επιτελείς του, το σκάνδαλο με τα self test δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. Μετά τις αποκαλύψεις, τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και αφού το θέμα έφτασε πια στη Βουλή,  η κυβέρνηση έσπευσε το βράδυ του Σαββάτου- σαν τον κλέφτη και πάλι- να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία στην οποία επιχείρησε μέσα από ένα στημένο διαγωνισμό να δώσει 10 εκατ. ευρώ.  Μια εταιρεία η οποία ιδρύθηκε λίγο καιρό πριν αυτός προκηρυχθεί,  με ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο και μόνα "προσόντα" τα χρέη και την "εμπειρία" των ιδιοκτητών της σε άσχετες δραστηριότητες. Φυσικά τα self test ουδέποτε παραδόθηκαν όπως αναγκάστηκε να ομολογήσει η κυβέρνηση.

Και όχι μόνο αυτό. Όπως αποκαλύφθηκε χθες η εταιρεία αυτή, λίγο καιρό μετά την εξασφάλιση των 10 εκατ. πουλήθηκε σε άλλη εταιρεία με ανάλογα χαρακτηριστικά.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας αλλά και στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος είναι τεράστιες».​

Π. Πολάκης: Οι αποκαλύψεις απέτρεψαν άλλη μια «μπάζα» εκατομμυρίων

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης με την οποία η εταιρεία SWISSMED κηρύσσεται έκπτωτη από τον διαγωνισμό για τα περιβόητα self test για την Covid-19, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και αν. Τομεάρχης Διοικητικής Διαφάνειας Παύλος Πολάκης, δηλώνει χαρακτηριστικά σε λογαριασμό του στα social media:

«Πάει η SWISSMED!  Κηρύχτηκε έκπτωτη από τον διαγωνισμό των self test!  Δεν τα παρέδωσε!  Αφού βέβαια, φρόντισε να «αλλάξει χέρια» δύο (2) μέρες μετά που έκλεισε τη δουλειά των 10.080.000 €!  Προφανώς, πέρασε στο όνομα των πραγματικών της χρηματοδοτών («ΒΑΣΤΑ» ΙΚΕ, κατασκευαστική  -λέει-  εταιρεία). Είναι επίσης προφανές ότι οι πρόσφατες αποκαλύψεις μας (1, 2)για την εταιρεία «μαϊμού» μας δικαιώνουν απόλυτα, ενώ είναι αυτές που οδήγησαν στην αποτροπή άλλης μιας μεγάλης «μπάζας» εκατομμυρίων στις πλάτες της δημόσιας υγείας».

Μέρα25: Το πραγματικό «κορωνοπάρτι» είναι αυτό των προμηθειών

Αν η διαδικασία εμβολιασμού κινούνταν με την ταχύτητα που αυτή η κυβέρνηση παράγει σκάνδαλα, τώρα θα είχαμε εμβολιάσει με δύο δόσεις όλο το ηλιακό σύστημα και μερικούς γειτονικούς γαλαξίες.

Στο «σκάνδαλο της ώρας» (έχουμε φύγει προ πολλού από τη φάση του «σκανδάλου της μέρας»), έκπτωτη κηρύχτηκε αιφνιδιαστικά εταιρεία που είχε αναλάβει την προμήθεια 3 εκ. σελφ τεστ. (Ναι, αυτών των σελφ τεστ που για την κυβέρνηση γίνανε το καινούργιο Δισκοπότηρο της εξόδου από το λοκντάουν, αφού το προηγούμενο των μαζικών εμβολιασμών αποδείχτηκε κάθε άλλο παρά θαυματουργό.)

Η συγκεκριμένη εταιρεία η οποία είχε συσταθεί μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε στο ιστορικό της μόλις 2 συμβάσεις για την προμήθεια τεστ, με τη μία να αφορά το συγκεκριμένο διαγωνισμό, και μια μόλις μέρα πριν την προγραμματισμένη παράδοση των τεστ πωλήθηκε σε άλλη εταιρεία με άσχετο αντικείμενο και σκοτεινές σχέσεις με κυκλώματα του υποκόσμου! Φαίνεται λοιπόν, πως η κυβέρνηση σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολή στιγμή εξακολουθεί να κινείται στην καλύτερη περίπτωση με πλήρη προχειρότητα και στη χειρότερη με εγκληματικό και σκανδαλώδη τρόπο.

Το πραγματικό «κορωνοπάρτι» λοιπόν, για το οποίο δεν θα πει και τίποτα η πλειοψηφία των συστημικών μέσων μαζικής εξαπάτησης, είναι αυτό των προμηθειών! Η κρίση φαίνεται να συνεχίζει να ωφελεί ένα συγκεκριμένο μέρος της κοινωνίας, τους ημέτερους και την παρασιτική ολιγαρχία της οποίας η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι σταθερός αρωγός και χορηγός.

Με πληροφορίες από Αυγή 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)